Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen · Foto('s): 

Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen

maandag 03 december 2012

Streekomroep RTV NOF en de stichting NetNix gaan op korte termijn samenwerken. Na intensief contact blijkt dat beide instellingen elkaar goed aanvullen bij haar werkzaamheden en projecten waarin jongeren een rol spelen. Vanaf december zal NetNix haar intrek nemen in het gebouw van de omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. in De Westereen. Met de samenwerking is het doel om een mediaproductiehuis voor jongeren neer te zetten, centraal in Noordoost Friesland.

De stichting NetNix is een videoproductie bedrijf voor en door jongeren, waarbij de video’s inspelen op maatschappelijke vraagstukken in de krimpregio rondom Dokkum. NetNix is ontstaan nadat RTV NOF in 2008 jongeren liet meedoen aan maatschappelijke stages bij de radio. De stichting heeft daarna diverse video’s gemaakt over maatschappelijke vraagstukken en thema’s op het platteland. Het is nu tijd voor een volgende stap, waarin gebleken is dat voor de toekomst van NetNix de huisvesting en de samenwerking met RTV NOF vele voordelen met zich mee brengt.

Ook bij RTV NOF zijn veel jongeren actief aan de slag met het produceren van zowel radio als televisie. Nadat de vrijwilligers in 2011 verhuisden naar een eigen en modern onderkomen in het centrum van De Westereen timmert de vrijwilligersomroep continu aan de weg. ‘Door gebruik te maken van elkaars know-how en materialen kan er voor de jeugd een prachtige gelegenheid ontstaan om in dit mediaproductiehuis ervaring op te doen in media-productie’, aldus Simon Talsma, bestuursvoorzitter van RTV NOF. Daarnaast zal er vanuit NetNix ook de nodige aansturing voor jongeren gaan komen . Anneke Smidt, oprichter en creatief brein van NetNix, zal tevens als vrijwilliger bij de omroep aan de slag gaan. Hierbij zal zij jongeren die zich aanmelden begeleiden en helpen bij het maken van interessante radio en televisie gericht op Noordoost Friesland.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?