Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen · Foto('s): 

Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen

maandag 03 december 2012

Streekomroep RTV NOF en de stichting NetNix gaan op korte termijn samenwerken. Na intensief contact blijkt dat beide instellingen elkaar goed aanvullen bij haar werkzaamheden en projecten waarin jongeren een rol spelen. Vanaf december zal NetNix haar intrek nemen in het gebouw van de omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. in De Westereen. Met de samenwerking is het doel om een mediaproductiehuis voor jongeren neer te zetten, centraal in Noordoost Friesland.

De stichting NetNix is een videoproductie bedrijf voor en door jongeren, waarbij de video’s inspelen op maatschappelijke vraagstukken in de krimpregio rondom Dokkum. NetNix is ontstaan nadat RTV NOF in 2008 jongeren liet meedoen aan maatschappelijke stages bij de radio. De stichting heeft daarna diverse video’s gemaakt over maatschappelijke vraagstukken en thema’s op het platteland. Het is nu tijd voor een volgende stap, waarin gebleken is dat voor de toekomst van NetNix de huisvesting en de samenwerking met RTV NOF vele voordelen met zich mee brengt.

Ook bij RTV NOF zijn veel jongeren actief aan de slag met het produceren van zowel radio als televisie. Nadat de vrijwilligers in 2011 verhuisden naar een eigen en modern onderkomen in het centrum van De Westereen timmert de vrijwilligersomroep continu aan de weg. ‘Door gebruik te maken van elkaars know-how en materialen kan er voor de jeugd een prachtige gelegenheid ontstaan om in dit mediaproductiehuis ervaring op te doen in media-productie’, aldus Simon Talsma, bestuursvoorzitter van RTV NOF. Daarnaast zal er vanuit NetNix ook de nodige aansturing voor jongeren gaan komen . Anneke Smidt, oprichter en creatief brein van NetNix, zal tevens als vrijwilliger bij de omroep aan de slag gaan. Hierbij zal zij jongeren die zich aanmelden begeleiden en helpen bij het maken van interessante radio en televisie gericht op Noordoost Friesland.

Auteur: Redactie RTVNOF
Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio