Strijkkwartet Regina Forte in St. Vituskerk te Wetsens

Zondag 07-04-2019
WETSENS - Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen.

,,Als Oud-Frysk Jeugd Orkestleden troffen we elkaar regelmatig in allerlei ad hoc orkesten en beroepsmatig zijn we collega’s van elkaar. We zijn alle vier werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook wij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Wij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm.”

Het repertoire omvat kwartetten uit alle muzikale periodes: de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski en Pärt, allemaal pareltjes die zij heerlijk vinden om te spelen. Zondag was de beurt aan de St. Vituskerk te Wetsens.

terug naar overzicht
Strijkkwartet Regina Forte in St. Vituskerk te WetsensStrijkkwartet Regina Forte in St. Vituskerk te WetsensKijk voor meer foto’s op www.rtvnof.nl
© Foto's: Herman Huiberts


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie