Studente onderzoekt verbondenheid met Fryslân · Foto('s): 

Studente onderzoekt verbondenheid met Fryslân

vrijdag 27 maart 2020

Marieke van der Star, studente van de onderzoeksmaster van Sociale Geografie (Urban Studies) aan de Universiteit van Amsterdam zoekt zoveel mogelijk inwoners van de hieronder genoemde gemeenten voor haar online enquête. 

Wat voor onderzoek doe zij?
Haar onderzoek gaat over de factoren die ervoor zorgen dat inwoners zich verbonden voelen met Friesland. Het gaat daarbij over hoe belangrijk de Friese taal, de natuur en het contact met anderen is. Wat haar onderzoek extra interessant maakt, is dat ze daarbij een vergelijking maakt tussen Nederland en Noorwegen. Zij probeert te achterhalen op welke manier Noorwegen en Nederland verschillen, maar ook juist of er overeenkomsten zijn.

In het najaar van 2019 heeft zij hetzelfde onderzoek gedaan in het Fjordengebied in Noorwegen. Op dit moment is ze bezig met het onderzoek in Nederland en heeft ze gekozen voor de regio Noordoost en Noordwest Friesland (Waadhoeke, Harlingen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel).

Wie heeft ze daarvoor nodig?
Hiervoor is Marieke op zoek naar inwoners (iedereen van 18 jaar en ouder) van Waadhoeke, Harlingen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel om de vragenlijst in te vullen.

Klik hier voor de online vragenlijst.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?