Stuivertje wisselen aan kop van ranglijst Zomerdamcompetitie · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Stuivertje wisselen aan kop van ranglijst Zomerdamcompetitie

woensdag 24 juni 2015

In de zevende ronde van de Zomerdamcompetitie werd in de eerste en tweede klasse door de uitslagen de ranglijst totaal op de kop gezet. Jan de Vos uit Akkrum die tegen TTS speler Cees Dijkstra uit Buitenpost de volle winst behaalde schoof de niet spelende Durk Douma naar de tweede positie.

Meinze Feenstra uit Leeuwarden die Andries Oord uit Nieuwehoene met een nul naar huis stuurde sluipt stilletjes door naar de tweede positie.

Karel de Bruin die tegen de algemeen koploper Reinout Sloot uit Leeuwarden volop in de aanval ging bleek na analyse de winst te hebben gemist en duikelde door de nederlaag naar de zesde plaats.

Bert Oegema uit Molenend staat in de wachtrij om naar de top door te dringen omdat

Ype Kroodsma uit Buitenpost na een perfecte start in dit toernooi enigszins aan vormverlies lijkt te lijden.

In de tweede klasse lijkt de strijd ook te zijn begonnen:
Klaas Mondria uit Wolvega wist A speler Bernard Post uit Leeuwarden keurig op remise te houden. Klaas voert hierdoor de ranglijst aan in zijn groep maar mag in de komende weken nog wel rekenen op een zwaar programma.

Andries Oord en Cees Dijkstra mochten voorlopig nog even blijven staan op twee en drie, maar zullen de hete adem van de achtervolgers inmiddels wel in hun nek voelen.

Johannes van der Meulen uit Twijzelerheide leverde een uitstekende prestatie door remise te spelen tegen de A speler Siep Altena uit Woudsend en staat te dringen om naar de topposities te promoveren.

Van de overige achtervolgers was Jon Hiemstra uit Harkema degene die de zaal in beroering bracht. Op de bijgaande foto is duidelijk te zien hoe Martin Boersbroek ontstemd naar zijn brikjes zit te kijken en in de langste partij van de avond moest Martin met een nul huiswaarts keren, hetgeen vooraf niet was verwacht. Jan verscheen voor de derde keer in het blauw in de uitslagenlijst en zal waarschijnlijk zeer goed hebben geslapen. Chapeau.

Dat Gerard Weinants uit Mildam Sytze Jonker op remise hield mag ook worden genoemd en hij was daarmee de vierde persoon die een blauw resultaat behaalde tegen een sterker geachte tegenstander.

In de hoofdmacht wordt de ranglijst buiten de beide eerste plaatsen ook door elkaar gehutseld. Remise uitslagen schijnen hier niets op te brengen en in de komende acht ronden zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt om de beide koplopers nog te bedreigen.

Sipke Doller uit Haulerwijk en Gerrit Terpstra uit Bakkeveen wisten beide te winnen respectievelijk van Wim Riddersma uit Drachten en Pieter Wiersma uit Twijzelerheide. Hiermee mogen ze tijdelijk als vierde en vijfde in de ranglijst verschijnen. Al met al zal in de komende ronden veel duidelijk worden wie er in dit toernooi met de ereplaatsen vandoor gaan. Ook het publiek heeft de spanning ontdekt en er komen steeds meer “supporters” ten tonele.

De komende drie ronden worden gespeeld in Café de Haven te Surhuisterveen op maandagavond vanaf 20.00 uur.

Uitslagen en overige informatie is te vinden op:
www.pfdb.nl  : toernooibase.
Facebook: evenement Fries zomerdamtoernooi damclub Troch Tinken Sterk
Damclub tts  : www.damclubtts.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Stuivertje wisselen aan kop van ranglijst Zomerdamcompetitie · Foto('s): Eigen foto's
Stuivertje wisselen aan kop van ranglijst Zomerdamcompetitie · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio