Subsidieregeling Versnellingsagenda in september opnieuw open voor Noordoost-Fryslân · Foto('s): 

Subsidieregeling Versnellingsagenda in september opnieuw open voor Noordoost-Fryslân

donderdag 13 augustus 2020

DAMWALD – Op 17 juni werd de subsidieregeling van de Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân voor het eerst opengesteld. Ondernemers, onderwijs- en overheidsinstellingen kunnen subsidie aanvragen voor regionale projecten in de sectoren agrifood, metaalindustrie, bouwnijverheid en recreatie en toerisme. Van 1 tot en met 30 september wordt de subsidieregeling opnieuw opengesteld.

Openstelling subsidieregeling

Projecten die bijdragen aan de economische groei, innovaties in de bouw- en metaalsector, de versterking van het technisch beroepsonderwijs, de stimulering van werkgelegenheid en de overgang naar een duurzame landbouwsector in Noordoost-Fryslân komen in aanmerking voor subsidie. Subsidies tot en met €5.000,- kunnen het gehele jaar door aangevraagd worden. Voor subsidies vanaf €5.000,- wordt de regeling jaarlijks een aantal keer opengesteld.

Beoordeling aanvragen

De ingediende projecten worden eerst voorzien van een advies van Stichting Qop. Het team van Qop kijkt of een projectidee inhoudelijk past binnen de Versnellingsagenda en kan adviseren bij de uitwerking van een project. De subsidieaanvragen die in september worden ingediend, worden ter beoordeling voorgelegd aan de Regioboard Noordoost-Fryslân. In deze onafhankelijke commissie zitten vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Op basis van de beoordeling door de Regioboard handelt het subsidiebureau bij de gemeente Noardeast-Fryslân de subsidieaanvragen vervolgens af.

Ondersteuning door Qop

De programmamanagers van Qop bieden ondersteuning, adviseren en denken graag mee over projectideeën voor de regio. De programmamanagers zijn actief op meerdere expertisegebieden. Indien u een advies wilt over een projectaanvraag kunt u minimaal een week voor het sluiten van de subsidietermijn een advies opvragen.

Meer informatie

Wilt u weten of uw projectidee past binnen de Versnellingsagenda? Neem dan contact op met het team van Qop via info@qop.nl. De uitvoering van deze subsidieregeling wordt verzorgd door de gemeente Noardeast-Fryslân. Meer informatie over de subsidieregeling is daarom te vinden op www.noardeast-fryslan.nl/subsidieregeling-versnellingsagenda. Op de website zijn ook alle documenten beschikbaar die nodig zijn voor het aanvragen van subsidie.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Subsidieregeling Versnellingsagenda in september opnieuw open voor Noordoost-Fryslân · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio