Succesvolle open dag ziekenhuis Nij Smellinghe · Foto('s): Titia Westra
  Titia Westra

Succesvolle open dag ziekenhuis Nij Smellinghe

zaterdag 13 april 2019

Ruim 6.000 mensen, jong en oud, bezochten ziekenhuis Nij Smellinghe tijdens de open dag op zaterdag 13 april. Zo’n 450 medewerkers en vrijwilligers maakten het mogelijk dat bezoekers de unieke gelegenheid kregen om ook achter de schermen te kijken bij poliklinieken, verpleegafdelingen en ondersteunende diensten. De dag stond in het teken van kijken, doen en ervaren.

Levenslijn van het ziekenhuis

Vele bezoekers waren nieuwsgierig naar het ketelhuis. De levenslijn van het ziekenhuis waar onder andere levering van warmte, koeling en water wordt geregeld. In het Laboratorium is enthousiast geoefend met bloedprikken op de prikarm. En in de Apotheek zijn pillen gemaakt en tubes gevuld. Een grote groep mensen liep door de levensgrote opblaasbare darm om deze van binnen te ontdekken. Tijdens de puzzeltocht is op de verschillende poliklinieken informatie gedeeld over een gezonde en actieve leefstijl. En hoe deze leefstijl positieve effecten heeft op de algehele gezondheid.

Laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken

“De Open Dag was een groot succes”, aldus communicatieadviseur Judith Velting. “De meeste mensen komen normaal gesproken niet voor hun plezier naar een ziekenhuis. De Open Dag is een laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met het ziekenhuis en alles wat wij te bieden hebben. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de orthopeden die live verslag deden over een knie-, voet- en schouderoperatie. En precies uitleggen wat er tijdens deze operaties gebeurt. Ook op andere manieren krijgen (eventueel toekomstige) patiënten de gelegenheid om op een toegankelijke manier rond te kijken in ons ziekenhuis.”

Kleine dokters en verpleegkundigen in spé

Bij Cardiologie waren echte varkensharten te zien en werd uitleg gegeven over het hart. Er zijn tientallen namen bedacht voor de nieuwe knuffel van de Kraam- en Kinderafdeling. De naam van onze kikker en de winnaar worden volgende week bekend gemaakt. Kinderen hielpen enthousiast mee op de Kinderafdeling met ‘baby’s’ verschonen en in bed te leggen. En verderop waren ze druk met zelf hechtingen zetten, beademen van de pop en het aanleggen van infusen. Kleine dokters en verpleegkundigen in spé.

Vele belangstellenden wonnen informatie in over de mogelijkheden van werken bij Nij Smellinghe of de combinatie werken en leren. De traumahelikopter landde halverwege de middag en was erg populair. De rondleidingen door het vernieuwde Mortuarium zaten vol. En ook de operatiekamer werd zeer druk bezocht.

Geslaagde dag

“We kijken terug op een zeer geslaagde dag. Vrolijke, enthousiaste en nieuwsgierige mensen, jong en oud, die we een kijkje achter de schermen gaven in ons ziekenhuis. De sfeer was uitstekend. Ik ben trots op alle collega’s en vrijwilligers die met hart voor de zorg en de mens dit mogelijk hebben gemaakt”, aldus Velting.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?