Succesvolle spelregelavond bij VV Friese Boys · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Succesvolle spelregelavond bij VV Friese Boys

zondag 26 januari 2020

Vrijdagavond heeft een spelregelavond plaatsgevonden in de kantine van Friese Boys waarbij Johan Suurd van de KNVB onder het toeziend oog van 30 bezoekers (trainers, leiders, spelers, supporters, scheidsrechters)  van jong tot oud op een interactieve manier liet zien hoe de nieuwe spelregels van de KNVB uitgevoerd moeten worden.

Johan probeerde via beelden en informatie uit te leggen wat de spelregels over de situaties zeggen. Denk aan hands, doelschop, overtredingen, buitenspel enz. Maar ook in discussie om gezamenlijk tot inzicht te komen waarom een scheidsrechter een beslissing neemt (of handvaten geven aan jullie scheidsrechters)en wat de spelregels hierover zeggen. Het was een avond waarin de bezoekers konden mee gaan in de discussie en in het vragen. Scheidsrechter coördinator  Hielke de Graaf opende de avond met een woord van welkom. Johan Suurd bijna 40 jaar werkzaam/onderdeel van de KNVB werd geïntroduceerd en nam daarna het woord. De bedoeling was over de gehele avond 15 spelregelvragen te beantwoorden, met daarbij enkele prijsjes. Ook Hielke de Graaf had in de pauze 10 spelregelvragen.

Prijswinnaars 15 spelregelvragen
1 Laurens Komrij (13 goed)
2 Jacob Broersma (12 goed)

Prijswinnaars 10 spelregelvragen
1 Bote Veenstra (7 goed)
2 Niels de Vries (7 goed)
3 Johannes Beiboer (7 goed)

Al met al een hele leuke en leerzame avond met leuke interactie die werd afgesloten door Hielke de Graaf met een attentie voor Johan Suurd. Na de presentatie praatten de bezoekers onder het genot van een drankje, geschonken door Geertje Bergsma en Gosse Beerda, nog even na en werden sommige discussies nog even voortgezet. Wij danken iedereen voor de deelname en deze avond was zeker voor herhaling vatbaar.

Succesvolle spelregelavond bij VV Friese Boys · Foto('s): Erik Visser
Succesvolle spelregelavond bij VV Friese Boys · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?