SV Damwoude tijdelijk naar De Nije Warf · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

SV Damwoude tijdelijk naar De Nije Warf

woensdag 28 november 2018

Wanneer sporthal De Boppeslach volgend jaar wordt afgebroken, wijkt SV Damwoude waarschijnlijk uit naar de sporthal van De Nije Warf in Wâlterswâld. De gemeenteraad van Dantumadiel wil dat de gemeente de extra kosten voor SV Damwoude voor haar rekening neemt. Een motie met die strekking werd dinsdag door een meerderheid van de raad aangenomen. De motie was ingediend door de SGP.

De Boppeslach wordt begin maart 2019 afgebroken om ruimte te maken voor een brede school met een nieuwe sporthal. SV Damwoude wil dan gebruik gaan maken van De Nije Warf, maar die vraagt daarvoor € 20 per uur. Dat is bijna het dubbele van de € 11 die de vereniging voor De Boppeslach betaalt. Omdat dit een direct gevolg is van de bouw van de brede school, vond ook wethouder Wiersma het verdedigbaar dat de gemeente het verschil zou bijpassen.

Verder komt er een onderzoek naar de vraag of de verschillende sporthallen in de gemeente Dantumadiel wel gelijkwaardig gesubsidieerd worden. “De tarieven van de gemeentelijke sporthallen zijn niet kostendekkend. Dat hoeft ook niet, want wat de sporthallen tekortkomen, legt de gemeente wel bij. Bij de particuliere sporthallen ligt dat anders. Die moeten zelf het hoofd boven water zien te houden. En dat valt niet mee,” aldus raadslid Bakker van de SGP.

SGP Dantumadiel vindt het belangrijk dat de gemeente niet op een oneerlijke manier concurreert met de verenigingen en stichtingen. “We willen graag dat de sporthallen op eigen benen staan? Dan moeten we ze ook een eerlijke kans geven,” zegt Bakker.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio