Swingend najaars concert Crescendo

Maandag 18-11-2019
HOLWERD - Zaterdag 16 november had muziekvereniging Crescendo haar najaars concert in de theaterzaal van het MFA in Holwerd. De zaal zat bomvol, er moesten zelfs stoelen worden bij gezet.

Dit was het eerste concert onder leiding van de nieuwe enthousiaste dirigent, Pieter de Jong.
Dweilorkest de Wodkapel uit Marrum was uitgenodigd om tijdens en na het concert van zich te laten horen. Dikkie en Johanna namen deze avond de presentatie voor hun rekening.

Crescendo opende het concert met “Sonority”. Dit stuk werd opgedragen aan Piet Sterk. Hij is 25 jaar lid geweest van Crescendo en helaas in september overleden. Het stuk “ Saint Lambert” werd gespeeld evenals de Florentiner Mars en de Pizzicato Polka. Verder kwam een medley van James Bond en het swingende ‘Copacabana’ voorbij. Het mannelijke slagwerk trio, Jan, Jacob en Henk, had een belangrijke rol in “ De Sandpaper Ballet”. Op een door Jacob zelf gemaakt instrument werd door de mannen met schuurpapier een mooie Sandpaper Ballet ten gehore gebracht. De Wodkapel speelde voor het publiek bekende swingende nummers. Jubilaris Feikje Botma werd gehuldigd omdat zij 40 jaar lid van Crescendo is. De avond werd gezamenlijk afgesloten met de nummers ‘I’m blue en Fireball. Een vurig einde van een zeer geslaagde swingende avond.

terug naar overzicht
Swingend najaars concert CrescendoMeer info en foto's: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie