’t Fean ’58 begint met winst tegen Nijland · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 begint met winst tegen Nijland

zaterdag 21 september 2019

De eerste punten zijn binnen. In de thuiswedstrijd tegen Nijland werd het een 3-1 overwinning voor ’t Fean ’58. Het tweede succes na het bereiken van de knock-out fase in de bekercompetitie.

’t Fean ’58 trainer Mark Bosma gaat met een goed gevoel de competitie in. “We staan er fit op, beter dan aan het begin van het vorige seizoen”, liet hij voorafgaande aan de wedstrijd weten. “De trainingen werden goed bezocht, we hadden weinig last van vakanties. De voorbereiding was prima en doorgaan in de beker, dat geeft ook vertrouwen.”

De blauwhemden waren veel sterker dan de bezoekers, die een aantal basisspelers misten. Het werd dan ook voornamelijk eenrichtingsverkeer met Nijland loerend op de counter. Met snelle jongens als Sjoerd Talsma en Pier Gerbrandy bleef het oppassen voor de Feanster defensie al kwam het centrale duo Wibo van der Werff en Hessel Koonstra nooit echt in de problemen.

Na 18 minuten kwam al de 1-0 op het scorebord. Jordi Albada haalde Erwin Tabak onderuit binnen de zestien. André van der Molen wist vanaf de stip wel raad met dit buitenkansje (1-0). Enkele minuten daarna haalde Jens Hamstra hard uit. De thuisaanhang juichte al, maar de jonge doelman Irolt Biesma dacht daar anders over en stopte bekwaam. Het was uitstel van executie. Een fraaie aanval, opgezet door Steef Loopstra, werd via Erwin Tabak en Harm Vrij uiteindelijk binnengetikt door Erwin Vos (2-0).

De tweede helft was lauw aan de kant van ’t Fean ’58. Onnauwkeurig en slordig in de passing. De bezoekers konden er echter weinig tegenover stellen. Doelman Jelmer van der Meer moest alleen handelend optreden bij een vrije trap van Fokke Kooistra. De toeschouwers moesten tot de laatste minuten wachten op enig spektakel. In de 88e minuut scoorde Erwin Vos de 3-0 na een prachtig steekballetje van Anne Jasper Rispens. In de slotminuut haalde Jildert de Boer maar eens uit vanaf zo’n 30 meter. De bal verdween keihard en onhoudbaar in de kruising (3-1). Gelijk het laatste wapenfeit, want de prima leidende Sarah Anna Brinkkemper floot na de aftrap meteen af.

Mark Bosma was tevreden over de uitslag. “Over het vertoonde spel ben ik dat niet, het was matigjes”, zo blikte hij terug. “Ik miste de spirit die ik wel zag in de voorbereiding, de bereidheid om alles te geven. Zij misten enkele spelers en probeerden de schade te beperken. Maar wij hadden moeite om de vrije man te vinden.”

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00