’t Fean ’58 bekert door na winst tegen GOMOS

Zondag 15-09-2019
SURHUISTERVEEN - Zondag eersteklasser GOMOS was de derde hindernis voor ’t Fean 58 in een vooraf ingeschatte zware poule. Na de onnodige nederlaag tegen Jubbega en de fraaie winst op Rolder Boys moest er zaterdagavond worden gewonnen tegen de Drenten uit Norg. Dat gebeurde ook middels een ruime 4-1 overwinning.

“Best was het niet”, vond MinnoDoor Henk Postma van der Werff. De assistent van hoofdtrainer Mark Bosmawilde met zijn uitspraak waarschijnlijk de euforie bij de aanhang ietwat relativeren. Misschien terecht want dit soort wedstrijden is wellicht niet vergelijkbaar metcompetitievoetbal. Volgende week immers wacht Nijland, altijd al een niet te onderschatten opponent. Het neemt niet weg dat het Feanster vlaggenschip een goede indruk maakt in de voorbereiding op een op het oog prachtig seizoen in de tweede klasse.

Al na vier minuten spelen kwam de thuisclub middels een prachtige treffer van Erwin Vos op voorsprong. Het inspireerde de sterk verjongde blauwhemdenzozeer dat de gasten alle zeilen moesten bijzetten om in de wedstrijd te blijven. Dat slaagde totdat Erwin Vos alert reageerde op geblunder in de defensie, met dank aan stoorzender Erwin Tabak, van de Drentse tweedeklasser. De 2-0 voorsprong kon niet over de theepauzeworden getild omdat de gasten geblunder in de thuisclub-defensie afstraften. Ivo Drent zorgde voor de aansluitingstreffer.

De tweede helft was van een minder niveau dan het eerste bedrijf met evenwel twee hoogtepunten. Invaller Frank ten Hoeve toonde maar weer eens zijn koelbloedigheid en rondde een fraaie voorzet van André van der Molen knap af, 3-1. Erwin Tabak kreegbijkans een staande ovatie met zijn prachtige treffer die ervoor zorgde datmet de 4-1 overwinningplaatsing werd afgedwongen.

Mark Bosma ziet nieuwsgierig uit naar de naderende competitie. “Het staat er goed op. Donderdag hebben we met de hele groep bij elkaar gezeten en de verwachtingen doorgesproken. Tot minimaal een achtste plek en meedraaien bij de eerste vijf kwam aan de orde.” Bosma weet dat de tweede klasse dit jaar pittig wordt en dit resulteerde in het intensiveren van de training. Hoewel geen garantie voor de toekomst lijkt het er goed op te staan bij de Feansters.

© Verslag: Henk Postma

terug naar overzicht
’t Fean ’58 bekert door na winst tegen GOMOS
© Foto's: Jan Anne Vrij


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie