’t Fean ’58 herstelt zich knap in Leek · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 herstelt zich knap in Leek

zondag 08 december 2019

De nipte nederlaag vorige week tegen gedoodverfd kampioen FC Burgum bleek zaterdag het vertrouwen bij de blauwhemden nauwelijks te hebben aangetast. Met de knappe 0-2 zege op VEV´67 is een mooie plek in de middenmoot een feit.

De eerste waarschuwing voor de thuisclub werd binnen vijf minuten afgegeven door Erwin Tabak. De snelle aanvaller brak op rechts door maar de voorzet was veel te hard. Daar had veel meer ingezeten vond ook Mark Bosma. De na dit seizoen afscheid nemende Bosma gaf terecht aan om zuinig om te gaan met dergelijke prima mogelijkheden. Temeer omdat ook de gastheren bij tijd en wijle gevaarlijk doorkwamen. Tot twee keer toe redde de absolute uitblinker Jelmer van der Meer razend knap. Na ruim een half uur spelen miste Menco Renkema de grootste kans op een voorsprong. In de gelijk opgaande eerste helft waren het toch de Feansters die op voorsprong kwamen. Een fraaie voorzet van André van der Molen werd evenzo fraai binnen gekopt door Jens Hamstra, 0-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen de thuisclub verder moest met 10 man. Kevin de Vries hield vast en mocht met twee keer geel inrukken. ’t Fean ging slordig om met prima kansen, onder meer voor Erwin Tabak, zodat VEV ’67 in de wedstrijd bleef. Een belangrijke rol speelde in het verloop van de tweede helft invaller Anne Jasper Rispens. De snelle buitenspeler wist met uitstekende voorzetten veel gevaar te stichten. In de slotfase werd Rispens op het laatste moment de doorgang verhindert middels een handsbal dus strafschop. Jens Hamstra liet Pim Wellinghoff vanaf de stip kansloos, 0-2. Even later zorgde Jelmer van der Meer er met een schitterende redding voor dat de eer niet werd gered door de geelhemden. Een blij man was Mark Bosma. “Dit zijn mooie punten voor ons. In het begin hadden we veel moeite met de vaardige middenvelders van de Leeksters maar later kregen we hier steeds meer vat op. Na de rust konden we profiteren van de man meer situatie.” Terecht wees Bosma op het feit dat Jelmer van der Meer uitstekend op dreef was. “Jelmer keepte een geweldige wedstrijd en droeg bij aan een wedstrijd waarin de thuisclub ook fraaie kansen kreeg.” Terecht vond Bosma dat gezien de eerste helft de gastheren wel een punt hadden verdiend.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00