’t Fean ’58 is volgende tegenstander voor SC Veenwouden · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

’t Fean ’58 is volgende tegenstander voor SC Veenwouden

vrijdag 10 mei 2019

Zaterdag 11 mei mag SC Veenwouden in Surhuisterveen aantreden tegen ’t Fean ’58. Beide teams kunnen er vanuit gaan dat ze geen nacompetitie hoeven te spelen. SC Veenwouden wist afgelopen week in de inhaalwedstrijd tegen VV Nijland een belangrijk horde te nemen en staat nu gelijk in punten met ’t Fean ’58 op een achtste stek. Er kan in zekere zin door beide teams lekker vrijuit worden gespeeld.

Veilig gespeeld
Alles wat SC Veenwouden lief heeft kon afgelopen zaterdag opgelucht de derde helft aanvangen. De inhaalwedstrijd tegen VV Nijland werd een echte voetbalkraker. SC Veenwouden wist tweemaal op voorsprong te komen, maar VV Nijland knokte voor een punt om zich ook veilig te kunnen spelen. Dat resulteerde er in dat VV Nijland tweemaal langszij wist te komen. Kort voor het einde van de wedstrijd wist SC Veenwouden nog tweemaal de trekker over te halen en kon de wedstrijd zo afsluiten met een 4-2 winst. Daarmee werd SC Veenwouden beloond voor de haar werklust en speelde zich veilig. Daarmee behaalde trainer Anton van Zwol de doelstelling van het bestuur.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen ’t Fean ’58 van trainer Mark Bosma op het programma. Het is alweer drie jaar geleden dat SC Veenwouden op bezoek ging in Surhuisterveen. Vorig jaar is ’t Fean ’58 na twee jaar derde klasse weer gepromoveerd naar de tweede klasse. Gelet de grootte van het dorp Surhuisterveen, hoort de plaatselijke trots ook uit te komen in deze klasse. Dat zal ook volgend jaar het geval zijn, een mooie prestatie.

Gelijke stand
In de thuiswedstrijd in Feanwalden kwamen beide teams niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dat was een terechte uitslag. Nu, bijna aan het einde van de competitie, staan beide teams exact gelijk in punten. Beide teams hebben er 25. Beiden hebben ook 37 goals gescoord. ’t Fean ’58 heeft alleen 5 goals meer tegen gehad. Wat dat betreft zou de Toto-voorspelling waarschijnlijk gaan voor een gelijk spel. Of dat het geval zal zijn zullen we zaterdag zien. Om 14.30 uur wordt onder leiding van scheidsrechter Robert Jager uit Westerlee op Sportpark ’t Ketting afgetrapt.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact