’t Fean ’58 onderuit in aantrekkelijk duel · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 onderuit in aantrekkelijk duel

zondag 13 oktober 2019

Tegen de verrassende koploper Zuidhorn verloren de blauwhemden zaterdag met 3-5. Het betekende na twee nederlagen op rij een positie in het grijze gedeelte van de ranglijst.

De voorspelling in het voorwoord van het programmablad dat de thuisclub de punten in huis zou houden kwam niet uit. Wel het hopen op een mooie en spectaculaire wedstrijd. Er viel dan ook nogal wat te genieten op een druilerig Sportpark ’t Ketting. Met topschutter Jaap Jacobs in huis heeft de promovendus een klasse spits in huis. Voeg daarbij een flinke portie werklust en de goede resultaten zijn grotendeels verklaard. Binnen het kwartier teisterde de aanvoerder de paal en zorgde, wel zo belangrijk, voor de openingstreffer, 0-1. Mooi was het herstel van de thuisclub met als resultaat de knappe gelijkmaker van Jens Hamstra, 1-1. Net op het moment dat er bij de thuisclubaanhang het gevoel leefde dat er mogelijkheden op een zege lagen sloegen de gasten genadeloos toe. Brian Tefi zorgde voor een hernieuwde voorsprong ondanks hevige protesten wegens vermeend buitenspel. De uitstekend leidende arbiter Hasse Aartsen stond er bovenop en wees resoluut naar de middenstip, 1-2. Twee minuten later de mooiste aanval van de middag. Jens Hamstra bereikte Frank ten Hoeve die direct breed gaf aan de hardwerkende Erwin Tabak. Fraai passeerde laatstgenoemde doelman Lars Striesenou, 2-2. Het resulteerde in een offensief van de Feansters maar het doelpunt, en hoe, viel aan de andere kant. Jordi Schuiling haalde geweldig uit met een uithaal ‘in het kruis’, 2-3.

Dit beloofde wat zo luidde de verwachting. Levendig bleef het maar het niveau haalde het niet in vergelijking met de eerste helft. Kansen kwamen er wel. Waar Jens Hamstra zijn kopbal net naast het doel belandde, de achterwaartse kopbal van Jordi Schuiling was wel raak, 2-4. Vanaf dat moment speelden de mannen van Mark Bosma en Minno van der Werff eigenlijk een verloren wedstrijd. De wil was er zeker maar de overtuiging niet. Ook niet na een rode kaart voor Milan Stad van de gasten en al helemaal niet nadat Jacobs in de slotfase een terecht gegeven strafschop verzilverde en de eindstand derhalve bepaalde op 3-5. Terecht vond Mark Bosma dat er meer in had gezeten. “Wij hadden ook kunnen winnen, maar zij maakten de kansen af waar wij dat nalieten. Vooral na de rode kaart voor hun miste ik gogme bij ons.” Over de eerste helft had Bosma een goed gevoel. “Wij speelden goed, kwamen regelmatig goed door en zorgden hierdoor voor een gelijk opgaande strijd.” Volgende week wacht de belangrijke confrontatie tegen nummer voorlaatst Hardegarijp.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00