’t Fean ’58 toont karakter tegen SC Stiens · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 toont karakter tegen SC Stiens

zondag 10 november 2019

’t Fean ’58 pakte tegen het bezoekende SC Stiens een klinkende  overwinning. Het werd een spectaculaire ontmoeting tussen de beide middenmoters, waarin de thuisclub karakter toonde. Want al na een half uur moest het team met tien man verder toen John Notebomer met rood werd weggestuurd. De mannen lieten het hoofd niet hangen. Integendeel, zij stroopten de mouwen op met als resultaat een 4-1 eindstand op het scorebord.

Dat het zo’n uitslag zou worden, daar leek het helemaal niet op. De eerste twintig minuten kwamen zij er totaal niet aan te pas en toen ze al zo snel in de wedstrijd met tien man verder moesten daalde het vertrouwen van de aanhang in een goede afloop helemaal.

Langzamerhand kregen de mannen van het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff meer greep op de wedstrijd. De eerste kans kwam van de voet van André van der Molen, die voorafgaande aan de wedstrijd werd gehuldigd. De middenvelder speelde zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van ’t Fean ’58, waarin hij 50 keer scoorde. “En scoren dat doe ik vanmiddag ook”, zo beloofde hij zijn medespelers. “Hij hield woord, al mikte hij na 25 minuten de bal uit een vrije trap eerst op de kruising. Maar vijf minuten voor rust was het wel raak. Uit een afgeslagen corner knalde hij de bal vanaf 20 meter keihard achter de kansloze doelman Evert van Schepen (1-0).

Het werd de wedstrijd echter van Erwin Tabak. Terecht werd de wervelwind van de blauwhemden gekozen tot ‘Man of the match’. De laatste jaren sukkelde de snelle buitenspeler veel met blessures, maar dit seizoen is hij helemaal terug. Blakend van zelfvertrouwen liet hij ook nu zien dat hij de man in vorm is. Al vindt hij dat het resultaat tegen Stiens een teamprestatie is. “Het was even zoeken toen wij al zo vroeg in de wedstrijd met tien man kwamen te staan. Maar we hebben het als team fantastisch opgepakt. Daar kunnen we trots op zijn. Stiens is een lastig te bespelen ploeg met snelle buitenspelers. In de rust hebben we de afspraak gemaakt om zo compact mogelijk te spelen.”

De thuisclub ging zelfs de rust in met een 2-0 voorsprong. De tegenstander was nog maar net bekomen van de onverwachte achterstand of Erwin Vos stuurde Erwin Tabak diep. De defensie van Stiens had geen antwoord op de snelheid van de ‘Usain Bolt’ van ’t Fean ‘58, die doelman Van Schepen het nakijken gaf (2-0).

Tien minuten na de pauze was het Rene Mellema, die Tabak de ruimte in stuurde. Zijn voorzet werd fraai afgerond door de laatste tijd trefzekere Jens Hamstra (3-0).
De bezoekers zetten steeds meer druk. Dit resulteerde na een kwartier in de 3-1. Stefan de Vries kopte van dichtbij een corner binnen.

’t Fean ’58 bewaarde het mooiste moment van de wedstrijd voor het laatst. Met weer Erwin Tabak in een hoofdrol. Een uittrap van doelman Jelmer van der Meer werd ineens door Tabak verlengd. Met een volley over zo’n 30 meter verraste hij de Stienser goalie (4-1). Een wonderschoon doelpunt. “Ik schrok er zelf van”, bekende hij meteen na de wedstrijd. Hij had weliswaar een belangrijk aandeel in het resultaat, maar hij wist dat ook te relativeren. “We hebben als team met elkaar keihard geknokt voor de overwinning. Dit resultaat is een echte teamprestatie”, zo benadrukte hij nogmaals.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00