’t Fean ’58 toont meer daadkracht dan SC Veenwouden · Foto('s):

’t Fean ’58 toont meer daadkracht dan SC Veenwouden

dinsdag 07 april 2015

SC Veenwouden leed haar tweede nederlaag binnen drie dagen. Na de offday tegen Leeuwarder Zwaluwen ging SC Veenwouden maandag op bezoek bij ’t Fean’58 dat in degradatiegevaar verkeert. Op het knollenveld in Surhuisterveen was goed voetbal niet mogelijk. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. De thuisclub toonde echter meer daadkracht dan SC Veenwouden en de overwinning was dan ook verdiend.

In een saaie eerste helft gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. De thuisclub kreeg in de slotfase twee aardige mogelijkheden maar een schot van Jens Hamstra ging naast en Wietze Vrij raakte de paal na een voorzet van Erwin Tabak. SC Veenwouden kreeg haar eerste goede kans in de vijftigste minuut toen Rinse Procee goed inschoot, maar doelman Andre de Graaf wist met de vuisten redding te brengen. In de zestigste minuut nam de thuisclub de leiding toen Jens Hamstra ten val werd gebracht door Albert Jan van Zwol. Volgens van Zwol was het absoluut geen penalty maar de goed leidende scheidsrechter Martin Baar stond er boven op en wees gedecideerd naar de stip. Andre van der Molen wist wel raad met het buitenkansje. In de achtenzestigste minuut leek de beslissing te vallen toen de volkomen vrij staande Erwin Tabak raak schoot uit een corner van Wietze Vrij.

SC Veenwouden gaf zich echter nog niet gewonnen en na een goede aanval over rechts was het Ygram Vrieling die goed voorzette op Stefan Jan Sijtsma en deze rondde beheerst af. SC Veenwouden ging daarna steeds meer risico’s nemen en in de zesentachtigste minuut profiteerde de thuisclub hiervan, doordat Andre van der Molen raak schoot na goed voorbereidend werk van Erwin Tabak. Joost Nieuwenhuis miste daarna nog twee enorme kansen voor de thuisclub (doelman van der Mark redde beide malen) waarna Jordy Weijkamp in blessuretijd de eindstand op 3-2 bepaalde. SC Veenwouden zal in de laatste vijf duels beter voor de dag moeten komen wil het kans maken in de derde periode.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00