Te sjen “Wat Soestdo“ en “Echt Wier” yn de Krúswei, Damwâld · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Te sjen “Wat Soestdo“ en “Echt Wier” yn de Krúswei, Damwâld

woensdag 24 augustus 2022

DAMWÂLD – In Damwâld stond door corona het culturele leven twee jaar stil. Maar op 1 april 2022 werd de Krúswei heropend. Boudewijn werd de nieuwe uitbater van het vernieuwde restaurant. En het restaurant werd de eerste maanden druk bezocht. Maar het dorpshuis de Krúswei is in hetzelfde gebouw gevestigd. Vanaf 1 april zijn er al verschillende culturele avonden geweest. Zelfs de bingo avonden werden in april en mei gehouden.

Maar na de vakantie komen Freark Smink en Klaasje Postma met het toneelstuk “Wat Soestdo” op 15 september naar de Krúswei in Damwâld. De kaartverkoop voor deze voorstelling is bijna uitverkocht. Bij Priméra van der Weg in het winkelcentrum in Damwâld zijn nog een aantal kaarten te koop. De entree is 23.50 ( incl. consumptie ) per persoon. Wat Soestdo is een indringend verhaal over een hedendaagse boer in een bijzondere familie. Ik bin in boerensoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin ek boer. Momenteel is dit heel actueel vanwege de perikelen rondom de stikstof en de boeren protesten. Het is een prachtig gespeelde voorstelling. Maar voorop is in het boerenleven vaak opvolging heel belangrijk.

De voorstelling begint om 20.00 uur op 15 september. De zaal is om 19.30 geopend. En het lijkt een prachtige avond te worden. Iedereen is welkom.

Op vrijdag 11 november Echt Wier met Jan Arendsz en Marijke Geertsma

Op vrijdagavond 11 november is er voor culturele liefhebbers een komisch stuk getiteld Echt Wier. Jan Arendsz is bij velen bekend met humoristische praatjes. De inhoud van Echt wier : Als je lang bij elkaar bent, valt er weleens een stilte. Een stilte die misschien steeds langer duurt, omdat het meeste al is gezegd. Maar als de relatietherapeut wil, dat je elke dag een uurtje met elkaar praat, dan doe je dat en je gaat er voor zitten. Dan komen de verhalen en misschien geheimen, die nog nooit eerder verteld zijn. Dit alles kan een reden zijn voor een leuk avondje uitgaan. Kaarten zijn te koop bij Priméra van der Weg in Damwâld. Deze voorstelling is in twee delen met een pauze om bij te praten. Na afloop is er ook nog tijd om bij te praten. De entree is 18,50 per persoon. De voorstelling begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 18:00 - 19:00
  Lytse Klankjes
  Jikke Wiersma
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar Muzyk
  Klaske Ferwerda
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
  Mark en Frank Spijkers
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?