Te zien in raamexpositie 21 Menselijk in Galerie Bloemrijk Vertrouwen · Foto('s): Gerhild van Rooij
  Gerhild van Rooij

Te zien in raamexpositie 21 Menselijk in Galerie Bloemrijk Vertrouwen

donderdag 21 oktober 2021

ALDTSJERK – In oktober staat de 21ste raamexpositie getiteld Menselijk in de grote ramen aan de pleinzijde van Galerie Bloemrijk Vertrouwen Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk. De expositie is 24/7 te zien zo lang het licht is en heeft de mens als onderwerp. De galerie is al ruim 32 jaar een Culturele hotspot in de Trynwâlden en startte de raamexposities in coronatijd.

MENSELIJK
De raamexpositie Menselijk is de opvolger van De haiku van Jan Loman die aansloot bij de unieke zaalexpositie en is afgesloten met de feestelijke boekpresentatie op 30 september van de in Op & Út (Omrop Fryslân) geprezen tweetalige bundel Grensoverschrijdend / Grinskrusend met haiku van Jan Loman. Met de raamexpositie Menselijk In de ramen aan de pleinzijde is er nu weer ruimte voor werk van andere gerenommeerde kunstenaars van wie regelmatig werk te zien was in de Galerie en die vertegenwoordigd zijn in de stockcollectie of de Tóth-van Rooij collectie. De  beelden van Oskar Gölzenleuchter, Bernd Moenikes, Marloes Eerden, Carol Cairns, Adriana Nichting en anderen hebben de mens als onderwerp en zijn vormgegeven in brons, marmer en staal.

BRONS, STAAL, MARMER
Oskar Gölzenleuchter is in zijn silhouetbeelden van staal de meest speelse kunstenaar van de exposanten. Bernd Moenikes werkt zeer compact, ook in zijn bronzen miniaturen, zoals de motorrijder beperkt hij zich tot de essentie. Adriana Nichting is poëtisch in haar weergave van een liggende vrouw in brons, Van Marloes Eerden staan er beelden van marmer en brons die  het handelen van de mens uitdrukken: omwikkelde ceremoniële wapens die voor wijze vredevolle keuze staan en Carol Cairns nam de mythologie als uitgangspunt. Van Hendrik Beekman staat er een geabstraheerd brons dat hem aan het verlies van zijn vader herinnert, het is het meest gestileerde werk uit de reeks.

AANSLUITING
In de zaal is in oktober voor het laatst de unieke Dubbelexpositie Jan Loman Grensoverschrijdend te zien waarvan het tweede deel in Tresoar, (Boterhoek 1, Leeuwarden) staat en daar door de week te zien is. De zaal van Galerie Bloemrijk Vertrouwen is van woensdag t/m zaterdag open van 12 tot 17 uur en daarbuiten ook open op afspraak. Gerhild van Rooij en Andries Tóth lichten de in de zaal en in de ramen getoonde werken graag toe.

Galerie Bloemrijk Vertrouwen
Contact: gbvexposities@gmail.com, 058-2561176 | 06-25356418, www.gbv-artgallery.nl en zie facebook.com/Galeriebloemrijkvertrouwen GBV Van Sminiaweg 70 Aldtsjerk.

Auteur: Gerhild van Rooij, Cultuurpublicist
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Te zien in raamexpositie 21 Menselijk in Galerie Bloemrijk Vertrouwen · Foto('s): Gerhild van Rooij
  Gerhild van Rooij

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?