Teleurstellend verlies ’t Fean ’58 tegen VV Hardegarijp · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Teleurstellend verlies ’t Fean ’58 tegen VV Hardegarijp

zondag 09 februari 2020

Na enkele prima resultaten in de voorbije weken lukte het ’t Fean ’58 niet om zaterdag de punten in eigen huis te houden. Het laaggeklasseerde Hardegarijp verraste vooral zichzelf door één van de spaarzame kansen na ruim een uur spelen te benutten. De winnende treffer van Jesse Bosma zorgde voor dolle vreugde bij de hardwerkende brigade van coach Oane Westra.

Door Henk Postma

Teleurstelling had de overhand bij de thuisclub. Mark Bosma moest even bij zinnen komen vlak na het laatste fluitsignaal van arbiter Robert de Wit. “Wedstrijden als deze moeten we gewoon winnen. Wij creëerden veel te weinig.” Het moet gezegd, onder leiding van routinier Tjeerd Rijpma (49!) stond het als een huis bij de gasten. Kansen werden er nauwelijks weggegeven. Over de gehele wedstrijd gezien was de thuisclub de bovenliggende partij maar ook niet meer dan dat. “Bij ons miste ik de voorzetten vanaf de flanken”, wist Mark Bosma. Topscorer Jens Hamstra stond daardoor vaak geïsoleerd terwijl hij zich een slag in de rondte werkte. Na een half uur spelen verprutsten de blauwhemden een overtalsituatie voor het doel van Freerk Jan Oosterhuis en daarmee een prima kans op de openingstreffer.

Na de theepauze gaf ’t Fean ’58 wel degelijk gas. “Het was wachten op een doelpunt voor ons en dan valt hij verdorie aan de andere kant”, vond Bosma. Een rode kaart voor Raoul Dijkstra na het onderuithalen van invaller Hessel Breeuwsma in de slotfase had geen invloed meer op de einduitslag al moest doelman Oosterhuis in blessuretijd nog languit na een ultieme poging van Wibo van der Werff.

Teleurstellend verlies ’t Fean ’58 tegen VV Hardegarijp · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?