Ternaard en Burdaard delen de punten · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Ternaard en Burdaard delen de punten

dinsdag 23 november 2021

TERNAARD – Na een vrij weekend afgelopen week voor Ternaard, had Burdaard de inhaalwedstrijd tegen WTOC op het programma die eindigde in een gelijk spel. Ook deze zaterdagmiddag speelden Ternaard en Burdaard gelijk 3 – 3 en konden beide ploegen leven met die uitslag al was het bij Ternaard toch even slikken als Burdaard in de 92e min alsnog op 3 – 3 kwam.

Trainer Sjoerd van Klaarbergen miste deze middag nog steeds de geblesseerde Remko van der Kooi, Diether de Jong, Gerwin Wiersma en Andries Vlasman. Hij begon op de bank met Janco Postma, Almer Zijlstra, Teake Jan Keegstra en Ronald Post. Wel kon hij weer beschikken over Jan Pieter Prins na één wedstrijd schorsing en Roel Hoekstra weekend weg.

Onder leiding van scheidsrechter Dictus de Jong uit Boornbergum was het Burdaard dat mocht aftrappen om half drie op een troosteloos sportpark “De Buorfinne” waar geen supporters aanwezig mochten zijn wegens de corona beperkingen. Toch was het Ternaard dat in de 1e minuut al een klein kansje kreeg als Johannes Dijkstra op rechts goed door kwam op snelheid en kon uithalen, maar de keeper van Burdaard stopte zijn inzet. Hierna was het Burdaard dat kansen kreeg en was het te danken aan keeper Wesley Plooy dat Lars Wouda niet kon scoren in de 3e minuut. In de 7e min. opnieuw een grote kans voor Burdaard als Hidde Dijkstra vrij kon uithalen maar Wietse Sipma zich voor de uithaal gooide en zo Ternaard voor een achterstand behoedde. Zo bleef Burdaard het gevaarlijkst en kwam Ternaard niet echt aan voetballen toe de eerste 10 minuten. Maar in de 13e min. dan toch het eerste gevaar bij Ternaard als Gosse Reinder Kingma prachtig de bal diep speelde op Gerben van der Weg die alleen door mocht gaan en alleen voor de keeper van Burdaard de bal over het doel lobde. In de 17e min. opnieuw een grote kans voor Ternaard als Johannes Dijkstra er op volle snelheid tussen uit kneep en alleen op de keeper van Burdaard af ging, maar in plaats om de bal breed te leggen op de mee opgekomen Gerben van der Weg, haalde Johannes zelf uit en schoot de bal tegen de Burdaard keeper op. Hier had meer in gezeten voor Ternaard. Toch was het Burdaard dat beter en verzorgder speelde en in de 23e min ook op een 0 – 1 voorsprong kwam door slecht verdedigen bij Ternaard waarna ook nog eens de bal via Jan Pieter Prins de bal in eigen doel werkte. Nee, tot nu toe kwam Ternaard niet echt aan goed voetballen toe maar mocht het op slag van rust in de 44e min. toch nog op rechts een hoekschop nemen die door Jacob van der Veen werd genomen die de bal in één keer het doel in zag gaan en zo Ternaard net voor rust op 1 – 1 bracht.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat na de donderspech van trainer van Klaarbergen toch meer agressie moest tonen. En gelijk begon het veel scherper aan de wedstrijd en werden nu de duels wel gewonnen en werd er ook beter gevoetbald. Het was echter Burdaard dat in de 55e min. het eerst gevaarlijk werd en rand zestien meter gebied van Ternaard een vrije trap mocht nemen die laag werd ingeschoten waarbij keeper Wesley Plooy nog net met zijn voet redding kon brengen ten koste van een hoekschop die echter niets zou op leveren voor Burdaard. Zo mocht Ternaard in de 60e min. even over de middellijn op de helft van Burdaard een vrije trap nemen die prima werd in gebracht door Roel Hoekstra op het hoofd van Gosse Reinder Kingma die de bal tegen de bovenkant lat kopte waarna de terug springende bal hierna ingekopt werd door David de Vries en zo Ternaard op 2 – 1 bracht. Maar in de 64e min. trok Burdaard de stand alweer gelijk als uit een hoekschop voor Burdaard Hidde Dijkstra de bal zo in het Ternaarder doel kon tikken en de stand op 2 – 2 bracht waarbij Ternaard niet goed stond te verdedigen. Zo golfde het spel op en neer in een aantrekkelijke wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Want in de 68e min. was het toch weer Ternaard die aan de leiding kwam als Jan Pieter Prins met een prachtige actie Gosse Reinder Kingma bediende die prima uithaalde en zo Ternaard op een 3 – 2 voorsprong bracht. In de 70e min. wisselde trainer van Klaarbergen Gerben van der Weg en bracht hij Almer Zijlstra voor hem in het veld. Toch bleef Burdaard soms gevaarlijk door komen en moest Ternaard zeer alert zijn op de vrije trappen van Burdaard. In de 78e minuut werd Jacob van der Veen naar de kant gehaald en kwam Teake Jan Keegstra voor hem in het veld. Zo werden het nog spannende laatste 12 minuten voor Ternaard dat graag de 3 punten thuis wilde houden en daar mee naar de middenmoot zou klimmen. Zo mocht in de 88e min Almer Zijlstra nog een hoekschop nemen op rechts die hij prachtig voor bracht en door Gosse Reinder Kingma ineens op zijn schoen genomen waarbij helaas de bal net naast het Burdaarder doel verdween. Zo gaf Jan Pieter Prins in de 90e minuut nog aan gewisseld te willen worden door een lichte blessure maar moet eerst de bal uit het veld zijn. En zo sloeg dan toch het noodlot nog toe voor Ternaard als in blessure tijd uit een scrimmage Midas de Jong Burdaard nog op 3 – 3 bracht. Gelijk hierna werd Jan Pieter gewisseld en kwam Ronald Post nog voor hem in het veld, maar hierna was het ook gelijk scheidsrechter de Jong die voor het einde floot en toch Ternaard met een kater achter liet. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00