Ternaard niet goed ontwaakt uit winterslaap · Foto('s):

Ternaard niet goed ontwaakt uit winterslaap

dinsdag 30 januari 2018

Zaterdag begon na de winterstop dan de tweede helft van de competitie waarbij gelijk de derby Holwerd – Ternaard op het programma stond, en in de wetenschap dat Ternaard het altijd lastig heeft bij buurtgenoot Holwerd, was het afwachten hoe Ternaard uit de winterstop was gekomen zonder een oefenwedstrijd te hebben gespeeld. Zo ook deze zaterdagmiddag was het niet anders, want Holwerd was met 5 – 2 de baas over Ternaard dat deze middag als trotse koploper niet kon overtuigen tegen een veel feller Holwerd dat erop gebrand was om te winnen.

Trainer Kootstra kon weer beschikken over Danny Post na een lange blessure maar miste Wietse Sipma vakantie en de geblesseerde Teake Jan Keegstra. Verder begon hij op de bank met David de Vries, Andries Vlasman en good old Hendrik Talsma. Onder leiding van scheidsrechter Henk Swart, was het Holwerd dat om half drie mocht aftrappen en gelijk in de 1e min. al een klein kansje creëerde dat leidde tot een hoekschop die echter niets op leverde voor Holwerd. Gelijk in de 2e min .een prima op gezette aanval voor Ternaard als Roel Hoekstra de bal diep speelde op de rechts staande Danny Post die hierna zijn tegenstander uit speelde en daarna de bal voor bracht op de vrij staande Simon van der Weg, maar deze zijn inzet was te zwak en een makkelijke prooi voor keeper Sieberen Dol ex Ternaard. Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen wat kansen. Echter in de 10e min. een prima kans voor Ternaard als de bal gelukkigerwijs voor de voeten van de op links staande Jacob van der Veen kwam die met een prachtige lob de bal in de bovenhoek jaagde met een fantastische redding haalde keeper Dol de bal nog uit de bovenhoek vandaan waarna Holwerd kon opruimen. Hierna begon Holwerd iets sterker te worden en kreeg het enkele hoekschoppen te nemen die niets zouden op leveren. Maar na twintig minuten voetbal eerste helft kwam Ternaard beter in de wedstrijd en met name keeper Dol had met kunst en vliegwerk enkele prima reddingen in huis en kon zo Ternaard van doelpunten af houden. En wat Ternaard dus niet deed, scoren, deed in de 30e min. Holwerd wel als Romke Talsma een fout in de verdediging van Ternaard af strafte en beheerst de 1 – 0 voor Holwerd scoorde. Hierna sloeg enige frustratie toe bij spelers van Ternaard wat het spel niet ten goede kwam. Want in de 38e min. was het Holwerd dat opnieuw toe sloeg als Egbert Dijkstra zomaar alleen het hele veld kon over lopen en alleen voor keeper Anne Hellinga beheerst de 2 – 0 kon inschieten. Dat werd tevens de ruststand ook.

Na rust bleef Danny Post achter in de kleedbox en kwam David de Vries voor hem in het veld. Het was echter Holwerd dat in de 49e min. weer gevaarlijk door kwam als de behendige Wichard Bron over links prima op kwam en daarna het strafschopgebied van Ternaard in dook en zonder te worden gehinderd, was het hierna Wichard die prima uithaalde en de bal in de verste hoek van het Ternaarder doel jaagde en zo Holwerd op een 3 – 0 voorsprong bracht. Maar in de 53e min. was het Ternaard dat iets terug deed als Simon van der Weg de terugspringende bal van keeper Dol prima inschoot en zo Ternaard op 3 – 1 bracht. Ternaard begon nu meer te drukken en Holwerd moest terug en loerde op de counter die niet ongevaarlijk waren. In de 69e min. wisselde trainer Kootstra Jacob van der Veen en bracht Andries Vlasman voor hem in het veld. Echter in de 71e min. was het Holwerd dat opnieuw toe sloeg als het net over de middellijn een vrije trap mocht nemen die genomen werd door Romke Talsma die de bal op de links vrij staande Wietse Bron speelde die zomaar ongehinderd kon doorlopen het strafschopgebied in en hierna de 4 – 1 kon inschieten. Hoe was het mogelijk, wat stond dat Ternaard te slapen. Zo wisselde trainer Kootstra in de 75e min. nog Janco Postma en bracht Hendrik Talsma voor hem in het veld. Zo kreeg in de 77e min. Ternaard nog een prima kans als tot twee maal toe, eerst stopte keeper Dol een inzet van Jan Pieter Prins en dan schoot Simon van der Weg de bal nog tegen de lat. Maar in de 80e min. kwam Ternaard dan toch op 4 – 2 als Gosse Reinder Kingma vanaf rechts de bal prima tweede paal Holwerd doel bracht waar Hendrik Talsma prima de bal in kopte. Kon Ternaard nog meer? Het antwoord luidde nee, want het was in blessuretijd als Holwerd uit een counter via de jonge Hessel Bierma de 5 – 2 maakte.

Zo eindigde deze wedstrijd voor Ternaard in een anticlimax en zal het volgende week thuis tegen Wardy uit een ander vaatje moet tappen.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00