Ternaard klopt Tzummarum · Foto('s):

Ternaard klopt Tzummarum

maandag 15 april 2019

Na het teleurstellende gelijk spel van vorige week uit bij SV Mulier, ontving zaterdagmiddag Ternaard op haar eigen sportcomplex De Bourfinne Tzummarum dat op de negende plaats stond in deze 5e klasse B. Ternaard dat de hete adem voelde van het op de tweede plaats staande Arum, moest vandaag de punten thuis houden. En dat deed het gelukkig ook. Al was het Tzummarum dat na de 3-1 voorsprong van Ternaard aan drong in de tweede helft en het betere van het spel had, maar dankzij goed keeperswerk van Anne Hellinga kwam Tzummarum niet dichterbij.

Trainer Kootstra kon deze middag weer beschikken over Jan Pieter Prins na één wedstrijd schorsing, en kon verder beschikken over een fitte selectie. Op de bank begon hij met Remko van der Kooi, Arnold Kingma en Gerwin Wiersma. In de 2e min. gelijk al een goede mogelijkheid kreeg toen Danny Post goed door ging en mocht uithalen waarbij zijn inzet via een been van een Tzummarum speler naast het doel verdween. De toegekende hoekschop leverde echter niets op voor Ternaard dat in de 4e min. opnieuw een prima kans kreeg toen op rechts Danny Post daarna Johannes Dijkstra over rechts weg stuurde die bij de achterlijn de bal scherp voor bracht op Jacob van der Veen die uit haalde maar zag dat zijn inzet nog geblokt werd door een verdediger van Tzummarum. Zo bleef de wedstrijd na tien minuten voetbal eerste helft open en kregen beide ploegen kansen om het openingsdoelpunt te maken. Maar in de 15e min. dan toch de voorsprong voor Ternaard toen Johannes Dijkstra op rechts werd weg gestuurd en in de loop werd aangetikt door een Tzummarum speler waarop Johannes kwam te vallen, was het daarna Gosse Reinder Kingma die de bal kon meenemen en daarna de bal voor bracht tweede paal waar Jacob van der Veen prima was kwam inlopen en beheerst de 2 – 0 maakte. Toch bleef het spel van Ternaard na 20 minuten voetbal ondermaats en ging er ook veel fout bij Ternaard. Zowaar in de 41e min. was het Tzummarum dat uit het niets uit een hoekschop op 1 – 1 kwam uit een hoekschop en Nutte Cuperus met het hoofd de 1 – 1 inkopte. Maar in de 43e min. was het toch weer Ternaard dat op voorsprong kwam toen op rechts Ternaard een vrije trap mocht nemen die prachtig door Roel Hoekstra werd genomen en de bal scherp in bracht op Danny Post die echter de bal miste waarna de bal voor de voeten kwam van Gosse Reinder Kingma die met een simpel tikje de 2 – 1 maakte zo vlak voor de rust. Dit werd ook gelijk de ruststand.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat nu meer de rust moest bewaren en proberen de bal meer in haar bezit te houden. Zo begon Ternaard goed toen in de 53e min. Jan Pieter Prins met een prachtige pass op Danny Post op rechts aan speelde die hierna gelijk de bal prima voor bracht op de in komende Gosse Reinder die het karwei prima af maakte en Ternaard op 3 – 1 bracht. In de 60e min. een soort gelijke actie toen nu Diether de Jong van achter kon opkomen en zijn tegenstander omspeelde om daarna de bal scherp voor te brengen op de inkomende Gosse Reinder, maar nu miste hij de bal en kan Tzummarum nu uitverdedigen. Toch sloop er hierna gemakzucht in het elftal van trainer Kootstra en was het Tzummarum dat beter in de wedstrijd kwam en ook kansen kreeg. Dankzij goed keepers werk van Anne Hellinga kon hij Tzummarum van scoren afhouden. Zo wisselde in de 76e min. trainer Kootstra Simon van der Weg en bracht hij Remko van der Kooi voor hem in het veld. Ternaard echter bleef onrustig voetballen en moest de verdediging van Ternaard alle zeilen bijzetten om Tzummarum van score af te houden .Maar in de 88e min. eindelijk weer eens een prima aanval van Ternaard die begon bij Roel Hoekstra die hierna Danny Post op rechts weg stuurde en daarna de bal scherp voor bracht en was het Tzummarum speler Erwin de Boer die in paniek zijn eigen doelman passeerde en Ternaard zo op 4 – 1 bracht. Scheidsrechter Bootsma liet nog even door spelen, maar na 90 minuten voetbal floot hij hierna af en gezien de hele wedstrijd een verdiende overwinning voor Ternaard, dat later ook nog hoorde dat naaste concurrent Arum punten had verspeeld. Ternaard is nu twee weken vrij van competitie voetbal en speelt donderdagavond 25 april thuis een oefenwedstrijd tegen Grootegast 2.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00