VV Ternaard wint van Ouwe Syl · Foto('s):

VV Ternaard wint van Ouwe Syl

zondag 24 maart 2019

VV Ternaard was zaterdagmiddag duidelijk te sterk voor Ouwe Syl dat op een 5-3 nederlaag werd getrakteerd. Toch maakte Ternaard het zich bij tijden onnodig moeilijk door slecht verdedigen en een grensrechter van Ouwe Syl die niet altijd oprecht stond te vlaggen door enige doelpunten onterecht af te vlaggen wegens buitenspel. Maar eindelijk dan zaterdagmiddag kon er weer eens onder goede weersomstandigheden worden gevoetbald zo ook deze middag op sportcomplex De Bourfinne waar een schril voorjaarszonnetje over het veld scheen.

Trainer Kootstra kon deze middag over een fitte selectie beschikken en begon hij op de bank met Simon van der Weg, Teake Jan Keegstra en Arnold Kingma. Het was precies half drie toen scheidsrechter Swart uit Ferwerd floot voor de eerste helft, waar overigens de wedstrijdbal werd aangeboden door Rietdekkersbedrijf Van Dijk uit Dokkum, en Ouwe Syl mocht aftrappen en in de 2e minuut al een vrije trap mocht nemen op rechts even buiten het strafschopgebied van Ternaard. Deze werd gevaarlijk in gebracht en maar net gemist door de bij de tweede paal staande spits van Ouwe Syl, waarna Ternaard er razendsnel uit kwam en Danny Post de bal door speelde op Gosse Reinder Kingma die daarna de bal prima voor bracht op de bij de tweede paal staande Jan Pieter Prins die prachtig in de 3e minuut de 1-0 scoorde voor Ternaard. Een mooie vroege voorsprong voor Ternaard dat met prachtige aanvallen Ouwe Syl terugdrong en zelfs in de 7e minuut al op 2-0 kwam toen Danny Post zich prachtig vrij speelde en daarna de bal scherp voor bracht op de inkomende Jan Pieter Prins die prachtig de bal inschoot maar helaas door de grensrechter van Ouwe Syl werd afgevlagd daar hij buitenspel had geconstateerd.

Zo bleef het dus 1-0 maar Ternaard creëerde genoeg kansen zo ook in de 14e minuut toen Diether de Jong met een prachtige pass Danny Post op rechts weg stuurde die op zijn beurt Gosse Reinder Kingma aan speelde die hierna de bal breed legde op de mee opgekomen Jan Pieter Prins die kon uithalen en zo de 2-0 inschoot. Zo werd in de 24e minuut opnieuw een doelpunt van Jan Pieter Prins afgekeurd wegens buitenspel aldus de grensrechter van Ouwe Syl maar wat het duidelijk niet was. Ternaard was heer en meester en had duidelijk al met 4-0 voor moeten staan bij rust. Zo miste Wietse Sipma alleen voor de keeper van Ouwe Syl nog een grote kans door de bal naast te schieten. Wat Ternaard niet deed, deed Ouwe Syl in de 30e minuut wel, want uit een vrije trap die scherp werd voor gebracht, was het Ouwe Syl speler Wesley Empel die zo maar vrijstaand de 2-1 mocht inkoppen. Ternaard was gelijk wakker geschud en zette hierna gelijk weer aan wat een paar prima kansen op leverde. Zo was het eerst in de 34e minuut Johannes Dijkstra die alleen door kon gaan richting Ouwe Syl doel maar hij schoot de bal voorlangs het doel. Zo mocht Ouwe Syl in de 40e min. opnieuw een vrij nemen die opnieuw scherp werd ingebracht en was het opnieuw Wesley Empel die goed omhoogkwam en koppend de 2-2 maakte. Hoe was dit mogelijk. Op slag van rust kreeg ook Ternaard nog een vrije trap op rechts te nemen die door Jan Pieter Prins werd genomen en zag dat de bal net naast het Ouwe Syl doel verdween. Zo brak de rust aan met een 2-2 stand.

Na de thee, waarbij trainer Kootstra het nodige zal hebben gezegd, geen wijzigingen bij Ternaard en gelijk een prachtige aanval op zette door Diether de Jong die Danny Post op rechts weg stuurde die daarna de bal prachtig voor bracht maar de bal werd door iedereen gemist waarna Ouwe Syl er in de 47e minuut snel uit kwam en de spits van Ouwe Syl er alleen van door kon gaan, maar voor hij zou uithalen was het nog net Roel Hoekstra die het schot kon blokken en zo Ternaard in het begin van de tweede helft behoedde voor een achterstand. Gelijkkwam Ternaard er hierna snel uit en was het Danny Post die prima Gosse Reinder Kingma in het strafschopgebied van Ouwe Syl aan speelde die met een halve omdraai zo de bal in het Ouwe Syl doel schoot en daarmee Ternaard op 3-2 bracht. Toch bleef het spel onrustig bij Ternaard en was het de grip op het middenveld wat kwijt. Zo doende kwam Ouwe Syl soms gevaarlijk door. In de 56e minuut eindelijk weer eens een prachtige op gezette aanval bij Ternaard die begon bij Danny Post toen die op rechts ver mocht op rukken en daarna bij de achterlijn de bal scherp voor bracht op de inkomende Johannes Dijkstra die prachtig inkopte maar helaas net de bal naast kopt. Dit had de genadeklap voor Ouwe Syl kunnen zijn, maar nu rook het nog wat en zette ook even aan.

Zo greep trainer Kootstra even in en haalde in de 62e minuut Nutte Cuperus naar de kant en bracht hij Simon van der Weg voor hem in het veld die gelijk dreigend was. Zo mocht Ternaard in de 65e min. een hoekschop nemen op rechts die prima werd voor gebracht en daarna werd de bal prachtig ingeschoten door Jan Pieter Prins en de stand zo op 4-2 bracht voor Ternaard. Gelijk hierna in de 66e min. wisselde trainer Kootstra ook de moegestreden Danny Post na zijn blessure en bracht hij Teake Jan Keegstra voor hem in het veld. Zo bleef het spel op en neer gaan en zowaar in de 68e minuut was het de Ouwe Syl spits die zich prima vrij speelde in het strafschopgebied van Ternaard en mocht uithalen en zo de 4-3 maakte. Zo leek de wedstrijd weer open, maar Ternaard zette nog even aan en was het in de 82e min. Roel Hoekstra die met een dieptepass Gosse Reinder Kingma weg stuurde die alleen mocht door gaan en daarna de keeper van Ouwe Syl omspeelde en beheerst hierna de bal in het lege doel schoot van Ouwe Syl en zo de stand op 5-3 bracht. Hierna speelde Ternaard de wedstrijd rustig uit en had het voor rust de wedstrijd al kunnen beslissen, maar had het op bepaalde momenten zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Volgende week is Ternaard vrij daar het een inhaalprogramma is.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00