Ternaard weet opnieuw niet te winnen van Marrum · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Ternaard weet opnieuw niet te winnen van Marrum

zondag 21 mei 2023

TERNAARD – In en bij Marrum verloor destijds Ternaard met 4 – 0 en in deze laatste thuiswedstrijd Zaterdagmiddag wou Ternaard graag de drie punten thuishouden, echter het werd opnieuw een nederlaag en zagen de toeschouwers Marrum met 1 – 3 winnen op sportcomplex “De Bourfinne.”

Zo kon trainer van Gorsel deze middag wegens ziekte niet beschikken over Roel Hoekstra en begon hij op de bank met Ronald Post, Johannes de Groot en good old Gosse Reinder Kingma die nog even tien minuten mee zou doen en dan definitief stopte bij het 1e elftal. Ook Janco Postma stopte bij het 1e elftal en doet een stapje terug naar het 2e elftal.

Het was pupil van de week Froukje Ferwerda die even voor half drie de wedstrijdbal aan geboden door AKKERMAN VLOEREN aanbood aan scheidsrechter Meijer uit Groningen die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen en gelijk in de 46e min. al een prima kans kreeg als Anthony Hoekstra over rechts prima op komt en daarna bij de achterlijn de bal voor brengt op de inkomende Jan Pieter Prins  die zal uit halen, maar helaas de bal smoort in een kluw van spelers en is het de verdediging van Marrum die nog net de bal kan weg werken voor Germer van der Weg nog gevaarlijk kan worden. Zo ook in de 6e min als Germer van der Weg werd weggestuurd in het centrum en alleen op de keeper van Marrum kan afgaan en daarna uithaalt waarbij zijn inzet beland op de vuisten van de keeper van Marrum. Zo blijft Ternaard druk uitoefenen op Marrum en golft daarna het speelpop en neer en krijgen beide ploegen nog kleine kansjes. Eindelijk in de 37e min weer eens een prima aanval van Ternaard als David de Vries over links kan op komen en in het strafschopgebied van Marrum kan uithalen, maar is het de keeper van Marrum die nog net redding brengt met zijn voet op de inzet van David de Vries. In de 42e min komt Ronald Post nog in de ploeg voor de geblesseerde Jan Pieter Prins en zou de rust aan breken met een 0-0 stand.

Na rust geen wissels bij Ternaard en is het gelijk Marrum dat bij de aftrap de aanval zoekt en zowaar in de 46e min door Ruimer Sleen op 0-1 komt door en misverstand in de verdediging bij Ternaard. Gelijk hierna is het opnieuw Marrum dat gevaarlijk werd als Cornelis Bolding alleen op keeper Sietse van der Weg mag afgaan en daarna uithaalt, maar met een fantastische redding behoed keeper van der Weg Ternaard voor een grotere achterstand. Zo kreeg Marrum hierna nog een paar prima kansen, maar is het toch in de 55e min Ternaard dat op gelijke hoogte komt met Marrum als Jacob van der Veen vanaf links met een geweldige uithaal de bal achter de keeper van Marrum schiet en zo Ternaard op 1-1 brengt. Zo mocht in de 58e min Jacob van der Veen nog eens uithalen, maar nu verdwijnt de bal over het doel van Marrum. Hierna wordt het voetbal er niet beter op van beide kanten. Zo wisselt in de 60e min trainer van Gorsel de licht geblesseerde Gerwin Wiersma en brengt hij Johannes de Groot voor hem in het veld. Beide ploegen probeerden er nog iets van te maken en ieder dacht al aan een gelijk spel, maar is het toch weer Marrum dat in de 70e min door Cornelis Bolding op 1-2 komt die een foutje in de verdediging van Ternaard afstrafte. Zo wordt het in de 78e min ook nog 1-3 door Durk Bierma van Marrum die ongehinderd mocht uithalen. Zo komt dan in de 81e min Gosse Reinder nog in het veld voor Janco Postma die ook stopt bij het 1e elftal. Zo is het Marrum nog dat in de laatste tien minuten nog enkele prima kansen krijgt, maar na 90e minivoetbal is het hierna scheidsrechter Meijer die voor het laatst fluit. Daarna overhandigt leider Adolf Braaksma nog bloemen aan beide spelers Gosse Reinder Kingma en Janco Postma en bedankte hun voor de bewezen diensten in het 1e elftal. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen voor Ternaard uit tegen kampioen Opende.

Auteur: Redactie RTV NOF/Bote Sape Schoorstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00