Ternaard wint overtuigend met 3-0 van CVO · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Ternaard wint overtuigend met 3-0 van CVO

zondag 17 maart 2024

TERNAARD – Vv. Ternaard heeft Zaterdagmiddag overtuigend gewonnen van CVO in een sprankelende wedstrijd van Ternaard zijn kant. Met prima voetbal en goede combinaties was Ternaard deze middag heer en meester. Voor beide ploegen toch wel een belangrijke wedstrijd om bij winst mee te blijven doen in de subtop.

Trainer Yko de Boer kon over een fitte selectie beschikken en begon op de bank met Alex van der Weg en Janco Postma. Het was pupil van de week Dymer Talsma die even voor half drie de wedstrijdbal aan geboden door KFO-tegelwerken, aanbood aan scheidsrechter Albada uit Wommels die hierna voor het begin voor de eerste helft floot onder de vele toeschouwers.

Beide ploegen tasten elkaar de eerste minuten wat af en is het Ternaard dat CVO terugdringt op hun eigen helft. CVO loert op de counter de eerste goede kans komt van Jesse Stienstra die vanaf rechts naar binnen komt en mag uithalen op doelman Wesley Plooy, de bal verdwijnt over de kruising van het Ternaarder doel. Ternaard herpakt zich hierna, Jacob van der Veen geeft de inkomende Almer Zijlstra een perfecte voorzet die helaas een teenlengte te kort komt om de bal in het CVO-doel te tikken. Zo ontstond er een levendige wedstrijd met een hoog tempo en een prima spelend en aan vallend Ternaard dat dan ok in de 25ste minuut verdiend op 1-0 komt als Almer Zijlstra met een prachtige diepte passe Jacob van der Veen weg stuurt die alleen op de keeper van CVO kan afgaan en met een beheerst droog schot de 1-0 aantekent voor Ternaard. In de 32ste minuut opnieuw een prachtig op gezette aanval van Ternaard als Jacob van der Veen over links prima op komt en daarna naar binnen komt en met een laag schot de bal in de verste hoek van het CVO-doel schiet en zo Ternaard op 2-0 brengt. Wat kon CVO dat na die enige kans in het begin van de wedstrijd weinig kon uit richten en bleef Ternaard tot de rust moeiteloos over eind. Rust derhalve 2-0 voor Ternaard.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat gelijk weer aanvallend van start ging en in de 46ste minuut al op 3-0 kwam door een halve omhaal van Germer van der Weg. Ternaard was hierna heer en meester en met prachtige op gezette aanvallen hield het CVO onder druk. Zo ook in de 62ste minuut als Germer van der Weg vanaf links een cross passe geeft op de rechts staande Jan Pieter Prins die prachtig de bal bij de achterlijn voor brengt op de in komende David de Vries die de bal in tikt maar een verdediger van CVO kan nog net de bal van de doellijn halen. Zo komt in de 72ste minuut Alex van der Weg in het veld voor de prima spelende Germer van der Weg en koud in het veld Alex van der Weg of hij krijgt een dot van een kans als hij vrij voor doel de bal kan in schieten, maar tot ieders verbazing lobt hij de bal over het CVO-doel. Zo komt in de 80ste minuut ook nog Janco Postma in het veld voor Wietse Sipma. Het spel wordt er van beide kanten niet beter op. Ternaard hoefde zo zeer niet meer en CVO kon niets meer na 90 minuten floot Albada af. Zo behaalde Ternaard in een prima wedstrijd een verdiende 3-0 overwinning op CVO en handhaaft zich prima in de subtop. Volgende week de uit wedstrijd tegen SSS uit Marsum.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00