Ternaard wint verdiend van GSVV · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Ternaard wint verdiend van GSVV

maandag 21 februari 2022

TERNAARD – Zaterdagmiddag heeft Ternaard een verdiende overwinning behaald tegen het puntloze en op de laatste plaats staande GSVV. Toch koste het deze middag Ternaard net als vorige week moeite om te scoren en maakte het zich zelf onnodig lastig om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo ook zaterdagmiddag als men honderd procent kansen krijgt die niet worden benut waardoor je het ook in de slotfase nog lastig krijgt.

Onder leiding van scheidsrechter Joop de Vries uit Oudemirdum, was het GSVV dat om half drie mocht aftrappen maar al snel de bal moest inleveren voor dat het een aanval kon op zetten. Het was Ternaard dat in de 2de minuut gelijk al een prima kans kreeg als Gosse Reinder Kingma werd aangespeeld in het strafschopgebied van GSVV en mocht uithalen, maar zijn inzet verdween net over het doel van GSVV. In de 4de  minuut was het Johannes Dijkstra die ver kon oprukken richting doel GSVV en daarna de bal breed legde op de mee opgekomen Diether de Jong die zijn inzet net naast het GSVV doel zag gaan. Zo zette Ternaard GSVV vast op hun eigen helft maar moest wel blijven oppassen voor de counter van GSVV, zo ook in de 11de minuut als GSVV er in de counter snel uitkwam en de bal diep werd gespeeld op de spits Wichard Alink die hierna kon uithalen, maar keeper Wesley Plooy redde uitstekend op de inzet van Alink. In de 20ste minuut was het Ternaard dat weer een grote kans kreeg als Johannes Dijkstra over links op volle snelheid richting doel GSVV kon af gaan, maar in plaats om zelf uit te halen bracht  Johannes de bal voor waarop een GSVV verdediger nog net de bal kon weg werken voor Diether de Jong kon uithalen. Zo kreeg Ternaard diverse mogelijkheden om te scoren, maar bleef het na een half uur eerste helft nog steeds 0-0. In de 38ste minuut was het Gosse Reinder die de bal voor het inknikken had op een voorzet van Gerben van der Weg die de bal tweede paal bracht waar Gosse Reinder helemaal vrij stond en zo de bal in het GSVV doel kon koppen, maar helaas ging de bal net naast het doel. Maar uit het niets werd het zowaar dan toch in de 41ste minuut 1–0 voor Ternaard als de bal voor de voeten kwam van Jacob van der Veen die met een prachtige omhaal de bal het GSVV doel in jaagde en zo Ternaard op voorsprong bracht.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat echter niet scherp aan de tweede helft begon en te onrustig speelde en zich zelf soms onnodig in de problemen bracht. Het moest zorgen dat het snel de 2–0 maakt om dan vrij uit te kunnen voetballen. Want in de 61ste minuut was het GSVV dat een grote kans kreeg als het er snel uit kwam waarbij de bal door het midden ging en Wichard Alink vrij kon op rukken doel Ternaard, maar gelukkig kon Roel Hoekstra op tijd in grijpen te koste van een hoekschop die echter niets zou op leveren voor GSVV. Zo bleef het dus oppassen voor Ternaard dat dan in de 63ste minuut wel op 2–0 kwam als Jacob van der Veen op links goed door ging en daarna Gosse Reinder aanspeelde in het centrum en gelijk uithaalde en de 2–0 scoorde. Grote opluchting bij alles wat Ternaard was dat zou je zeggen nu rustig kon voetballen. Echter niets was minder waard, want het was GSVV dat begon aan te dringen en in de 68ste  minuut zowaar op 2–1 kwam als keeper Wesley Plooy ver uit zijn doel kwam en de bal zou wegwerken maar uitgleed waarop Wichard Alink de bal bemachtigde en simpel de 2–1 kon scoren. Hoe was het mogelijk dat zoiets kon gebeuren. In de 70ste minuut opnieuw een grote mogelijkheid voor GSVV als een speler van GSVV zomaar vrij over rechts kon opkomen en mocht uithalen, maar keeper Wesley Plooy redde uitstekend op de inzet van Remco Dijkstra. In de 78ste minuut kwam Almer Zijlstra in de ploeg voor de licht geblesseerde Andries Vlasman en ook Diether de Jong werd gewisseld en voor hem kwam Janco Postma in het veld en in de 87ste minuut werd ook Anthony naar de kant gehaald door trainer van Klaarbergen en voor hem kwam nog Ronald Post in de ploeg. Zo bleef het spannend en gooide GSVV alles op de aanval voor de gelijkmaker, tot de 90ste  minuut als Ternaard nog een vlijmscherpe aanval opzette en Jacob van der Veen vanaf links naar binnen kwam en uithaalde en zo de keeper van GSVV verraste en de 3–1 liet aantekenen. Er werd nog af getrapt, maar daarna floot scheidsrechter de Vries voor het einde en behaalde Ternaard toch wel gezien de vele kansen die het kreeg ,een verdiende overwinning op GSVV. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Kootstertille.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00