Terrasje pakken in eigen tuin · Foto('s): 

Terrasje pakken in eigen tuin

zondag 19 juli 2020

DE WESTEREEN – Op een zonnige dag is het heerlijk om een terrasje te pakken en te genieten van het weer, het gezelschap en wat versnaperingen. Toch kunnen er ook nadelen aan zitten: het is te druk of je voelt je om een andere reden niet op je gemak. Een terrasje pakken kun je echter ook in eigen tuin doen! Met deze tips haal je de terraservaring naar jouw eigen tuin.

De tuinindeling

Laten we beginnen met een comfortabele plek voor jou en jouw gezelschap om te zitten. In de meeste achtertuinen is wel een tuinset, loungeset of picknicktafel te vinden. Maak die extra comfortabel door zachte kussens toe te voegen. Een vloerkleed in de tuin is niet per definitie een vereiste, maar geeft wel een knusse draai aan de inrichting van de zithoek.

Je kunt ook overwegen om een tuinbar neer te zetten. Een simpele uitvoering is makkelijk zelf te maken van bijvoorbeeld pallets of stapelbare elementen van steen. Als je minder handig bent of liever voor kwaliteit gaat, is investeren in een nieuwe tuinbar natuurlijk ook een optie, zodat de bar nog veel meer zomers mee kan. 

Genieten jij en jouw gezelschap graag van lange zomeravonden? Vergeet dan niet om sfeervolle verlichting neer te zetten of op te hangen. Er zijn veel budgetvriendelijke én eenvoudige opties voor tuinverlichting: denk aan lichtsnoeren op batterijen, gekleurde LED lampjes op batterijen of sfeerverlichting die op zonne-energie werkt. 

De drankjes 

Als je de tuinbar uit de vorige tip gebruikt, weet je precies waar je de drankjes kunt schenken. Fris, een pilsje of wijn zijn vrij eenvoudig geserveerd, maar je kunt ook extra uitpakken met bijvoorbeeld ijskoffie, zelfgemaakte ijsthee of lekkere (alcoholvrije) cocktails. De tequila sunrise, mojito en piña colada zijn voorbeelden van makkelijke cocktails.

IJsthee is ook in een handomdraai gemaakt door een verse pot thee te zetten en dit een tijdje in de koelkast te laten staan. Voor ijskoffie heb je eigenlijk ook alleen maar espresso, melk, suiker en ijsblokjes nodig. Met de beste espressomachine kom je in ieder geval al heel ver en de overige ingrediënten heb je ook vaak al in huis.

Hapjes en snacks

De terras ervaring is pas echt compleet met wat lekkere snacks. De klassieke bittergarnituur op tafel zetten is dan misschien wel het makkelijkst. Je hoeft alleen even te frituren, en als je geen frituurpan hebt, zijn er ook ovenbitterballen en meer hapjes voor in de oven te vinden in de supermarkt. Een andere, makkelijke snack die het altijd goed doet is nacho’s met cheddar en guacamole. Strooi wat geraspte cheddar op de nacho’s, doe ze even in de oven tot de kaas is gesmolten en zet de guacamole alvast op tafel. Na een minuut of 5 in een voorverwarmde oven kunnen de nacho’s geserveerd worden.

Voor de grotere trek is zelfgemaakte pizza een simpel idee dat bij de meesten wel in de smaak valt. Een gerecht als pizza is ook makkelijk af te stemmen op bepaalde dieetwensen zoals vegetarisch of veganistisch eten. De bodem maak je een avond van te voren, of je koopt pizzadeeg in de supermarkt. Vervolgens hoef je alleen nog de toppings toe te voegen.

 

Entertainment

Draadloze speakers en WiFi dat de tuin bereikt zijn al voldoende ingrediënten voor een lekker muziekje tijdens het terrasje in de tuin. In tegenstelling tot het gemiddelde terras ben je ook nog eens degene die beslist welke muziek er gedraaid wordt. 

Wil je jouw eigen online pubquiz in de tuin organiseren? Met een mobiele app zoals Kahoot kun je zelf quizzen samenstellen die bestaan uit gesloten en multiple choice vragen. Maak de vragen in de app en verbind elke speler met zijn of haar smartphone aan jouw Kahoot quiz. Het spel kan nu beginnen.

Extra verkoeling

In je eigen tuin heb je veel meer ruimte, vrijheid en spullen tot je beschikking dan op een terras in de stad. Maak daar slim gebruik van! Je kan natuurlijk onbeperkt ijsklontjes in de vriezer maken, maar op warme dagen ook koele voetenbadjes of eventueel een opzetzwembadje neerzetten. Met een verlengsnoer zou je zelfs een ventilator kunnen plaatsen. Kortom, er zijn genoeg opties om van het terrasje in de tuin een heerlijke beleving te maken. Met wat creativiteit en goed gezelschap maken jullie er een fantastische dag van.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?