Testlocatie in Dokkum amper tien dagen na opening weer dicht · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Testlocatie in Dokkum amper tien dagen na opening weer dicht

maandag 11 oktober 2021

DOKKUM – De locatie van ‘Testen voor Toegang’ in Dokkum is amper anderhalve week na de opening weer dicht. Vanwege het gewijzigde vergoedingensysteem vanuit het Rijk heeft het testbedrijf na tien dagen alweer besloten te stoppen met het afnemen van tests. Vanaf maandag kunnen mensen uit de regio dus niet langer in Dokkum terecht voor een coronatoegangsbewijs.

De afgelopen tien dagen zijn ongeveer zevenhonderd mensen getest in Dokkum. De drukste dag was de zaterdag direct na de opening; toen werden meer dan tweehonderd mensen getest.

Tunica Trading BV, het bedrijf dat de testlocatie in Dokkum verzorgde, heeft besloten te stoppen omdat de vergoedingen vanuit het Rijk niet langer toereikend zijn. Het vergoedingensysteem is recentelijk aangepast; van een vergoeding op basis van testcapaciteit, naar een vergoeding per afgenomen test. Die wijziging is voor het bedrijf reden geweest om de locatie na tien dagen alweer te sluiten.

Andere partijen

De gemeente Noardeast-Fryslân betreurt het feit dat de testlocatie zo snel weer dicht is. Er wordt momenteel met andere partijen onderhandeld om de locatie in de Trimmer zo snel mogelijk weer open te krijgen.

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio