Tien jaar Veekeuring Noord-Friesland · Foto('s): 

Tien jaar Veekeuring Noord-Friesland

woensdag 17 juli 2013

Op 27 juli 2013 is het de tiende editie van Veekeuring Noord-Friesland tijdens de Boerendag in Wâlterswâld. Een jubileum om trots op te zijn. Al 10 jaar lang weet een grote groep veehouders uit het noorden van de provincie de keuring in Wâlterswâld te vinden. De aanwezige dieren zijn al jarenlang van een hoog niveau en een lust voor het oog om naar te kijken. Om van de lustrumkeuring iets speciaals te maken, heeft men twee bijzondere juryleden uitgenodigd om de dieren te keuren.

Niemand minder dan John Gribbon en Mark Nutsford komen naar Wâlterswâld. John Gribbon en Mark Nutsford zijn beide grote namen in de sector, Gribbon is jarenlang inspecteur geweest van het Britse stamboek en heeft veel shows in binnen – en buitenland gekeurd met als hoogtepunt de Europese Show in Cremona. Nutsford is veehouder in de UK en eigenaar van Riverdane Holsteins, een enthousiaste showdeelnemer en keurmeester.

Daarnaast krijgen ze assistentie van Britte Nooijens en Lars van Loenhout. Britte en Lars zijn enthousiaste leden van de Young Breeders (jonge fokkers). Britte heeft tijdens de Europese keuring de reserve kampioen bij de vaarzen geshowd en Lars was showmanship-winnaar op de HHH-Show 2012. Britte en Lars keuren het showmanship en het schoonste geheel.

Er is dit jaar wederom een flink aantal dieren opgegeven en wordt daarmee een aantrekkelijke keuring. Wij nodigen u uit om bij de keuring aanwezig te zijn, uiteraard om het vee te bewonderen, een praatje te maken met bekenden of om te “buorkjen”. Om 9.00 uur begint de keuring met jongere kalveren geshowd door soms nog zeer jeugdige deelnemers, soms nog aan de hand van een van de ouders. Gevolgd door de oudere kalveren, pinken en tot slot de melkgevende dieren.

Zonder de inzet van sponsoren, Stipers en vrijwilligers is het onmogelijk een dergelijke keuring te organiseren, daarom een grote dank voor deze groep mensen voor de jarenlange ondersteuning.

© Eigen foto

 

 

 

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?