Tijdelijk onderkomen voor zwaluwen Aldwâldemersyl · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Tijdelijk onderkomen voor zwaluwen Aldwâldemersyl

donderdag 02 april 2020

Koninklijke Oosterhof Holman B.V. is op dit moment bezig met het vernieuwen van de verkeersbrug in de Wâlddyk bij Aldwâldmersyl. De brug is in de zomer al jaren een favoriet onderkomen voor zwaluwen.

Zij nestelen vaak onder het brugdek. Dit jaar zal dat door de werkzaamheden aan de brug niet gaan. De vereniging Fûgelwacht Aldwâld plaatste daarom zaterdag 28 maart, in overleg met de gemeente Noardeast-Fryslân, iets verderop een tijdelijk onderkomen.

Wanneer de zwaluwen dit voorjaar terugkeren uit Afrika kunnen deze in het weiland van H. Posthumus terecht, een ideale plek dichtbij de brug en direct aan het water.

Het tijdelijke, maar functionele, onderkomen is door het klussenbedrijf W. Bosch uit Aldwâld gemaakt, naar een ontwerp/schets van bestuurslid Bouwe Rekker van de Fûgelwacht. Naast nestelgelegenheid voor de boerenzwaluw biedt het ook nestgelegenheid voor huiszwaluwen.

Op de foto: bestuurslid Bouwe Rekker en Willem Bosch samen met zoon Timme Jarno.

Tijdelijk onderkomen voor zwaluwen Aldwâldemersyl · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?