Tips om jezelf te blijven ontwikkelen  · Foto('s): 
RECLAME

Tips om jezelf te blijven ontwikkelen 

donderdag 22 oktober 2020

LEEUWARDEN – Als je eenmaal klaar bent met studeren, ga je aan het werk binnen het vakgebied waarvoor je geleerd hebt. Hier kun je alle opgedane kennis toepassen in de praktijk en biedt een bedrijf vaak ook nog de mogelijkheid om door te groeien. Ideaal! Maar toch komt het ook binnen het werkleven vaak voor dat je niet uitgeleerd bent. Zo krijgen we steeds te maken met nieuwe trends en ontwikkelingen én is het noodzakelijk voor medewerkers om zichzelf ook te blijven ontwikkelen. Maar hoe doe je dit precies? Wij leggen het je graag uit!

Wat wil je nu écht?

Bedenk goed voor jezelf waar je passies liggen en of je nu een functie uitvoert waar ook daadwerkelijk je hart ligt. Om te kunnen groeien binnen een bedrijf is het namelijk goed om voor jezelf op een rij te zetten waar je naartoe wil groeien. Is het een managementfunctie? Of zit je nu wel prima? Als jouw doelen je enthousiast maken, zul je ook meer bereid zijn om hiervoor te werken en uiteraard ook voor te leren.

Waar kun je leren?

Als je eenmaal voor jezelf hebt uitgedacht waar je naartoe wilt met je carrière, is het tijd om te kijken naar hoe je daar gaat komen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar een training om je kennis bij te spijkeren of je vraagt het aan je werkgever. Veel organisaties vinden het namelijk belangrijk dat hun medewerkers goed op de hoogte blijven van alle facetten binnen het vak. Daarom bieden zij vaak al een Elearning of training aan die werknemers kunnen volgen. Bespreek daarom je ambities met je werkgever en wie weet kun je wel via de organisatie jezelf verder ontwikkelen. Het voordeel hiervan is ook dat je de kosten zelf niet hoeft te betalen in de meeste gevallen.

Netwerken

Een andere goede manier om leerdoelen te realiseren is door te netwerken. Zo heb je vast wel mensen binnen je familie of vriendenkring die je meer kunnen vertellen over een bepaald onderwerp of binnen hun eigen netwerk weer relevante contactpersonen kennen. Ook kun je via je eigen zakelijke netwerk op zoek gaan naar mensen die veel kennis hebben over het onderwerp waarover je wilt leren. Zij kunnen je zelf meer leren of ze kunnen je doorverwijzen naar interessante lezingen, trainingen of bepaalde bijeenkomsten. Zo haal je het optimale uit je netwerk én zul je verbaasd zijn hoeveel mensen je kunnen helpen bij het realiseren van je doel.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio