Toerisme en Nienke van Hichtum in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): WNS
  WNS

Toerisme en Nienke van Hichtum in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 30 maart 2019

Van nieuwbouw voor scholen in Feanwâlden tot toerisme en van landschapsherstel rondom de Sintrale As tot het theaterstuk Nienke; de Weekend Nieuwsshow van 30 maart bood weer veel nieuws uit de regio. 

Stichting Roobol en PCBO Dantumadiel willen een nieuwe duurzame en energiezuinige school bouwen in Feanwâlden. Op een inloopavond voor inwoners zijn verschillende ideeën voor de plek en invulling van een mogelijk nieuw gebouw besproken, zo vertelde Wethouder Gerben Wiersma van de gemeente Dantumadiel. Hij ging ook in op vragen over hoe dit plan zich verhoudt tot de plannen voor een nieuw Multifunctioneel Centrum in het dorp.

Wethouder Jelle Boerema van Noardeast-Fryslan gaf een toelichting een nieuwe toeristische visie voor de regio. Daarbij wordt onder andere ingezet op streekmerken zoals de stad Dokkum, het Lauwersmeer en Werelderfgoed Waddenzeee. In overleg met recreatie-ondernemers, raadsleden en Dorpsbelangen worden de plannen verder uitgewerkt.

Binnenkort start de tweede ronde voor landschapsherstel rondom de Sintrale As. Omgevingsmanager Sintrale As, Willem de Boer, vertelde over de informatieavonden hierover en over de laatste projecten die nog worden afgerond bij bijvoorbeeld De Goddeleaze Singel. Jan Geerdink van landelijke woonwinkel Hoeve 22 uit Rinsumageast was Ondernemer van de Week. Hij vertelde onder ander over de laatste woontrends en trends op het gebied van tuinaccessoires en planten.

In de rubriek agendatips, was er onder andere een tip over de Club Play Reünie op 30 maart. Mark van Ginkel en Bert Wielstra vertelden er meer over. Met Jeroen de Boer werd gesproken over De Kleinste Privacyshow van Nederland in de Buurtkamer in Dokkum op 5 april. Een spelshow met vragen over privacy onderwerpen.

Anneke Prins en Elizabeth Bakker organiseren op 5 april een benefietavond in Old Dutch in De Westereen. De opbrengst van de avond gaat naar Beleeftuin De Hege Seis in het dorp voor een interactieve voetbalmuur. Op Straat verslaggever IJde Prins vroeg de mensen of zij ook last hebben van het verzetten van de klok nu dit weekend de zomertijd weer ingaat. Dokter Hoogwater, oud-huisarts van De Westereen, gaf een toelichting op de invloed van het verzetten van de klok op het bioritme van mensen.

Een aantal spelers en regisseuze Bianca Wiersma van Theater Masquerade kwamen naar de studio om te vertellen over het theaterstuk Nienke dat deze zomer speelt in Kollumersweach. Daniëlle Riemersma uit Dokkum is finaliste in de missverkiezing The Miss Globe Netherlands. Op 14 april doet ze mee aan een sponsorloop voor de Hartstichting als onderdeel van de missverkiezing. En natuurlijk waren er ook weer de rubrieken: Prijsvraag van de Week en Column van de Week, deze keer van Daisy Smit.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Toerisme en Nienke van Hichtum in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): WNS
Toerisme en Nienke van Hichtum in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): WNS
Toerisme en Nienke van Hichtum in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): WNS
  WNS

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?