Toerisme in Kollum en Beach Cleanup Tour in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Toerisme in Kollum en Beach Cleanup Tour in de Weekend Nieuwsshow

zondag 07 augustus 2022

DE WESTEREEN – Tijdens de Weekend Nieuwsshow van zaterdag 6 augustus was verslaggever Anton van der Meer op pad in Kollum. Hij sprak verschillende mensen die de zomer vierden als bewoner, of als toerist. Verder was er aandacht voor de jaarmarkt van Dokkum, waar Cor Anjema voor het laatst op zijn draaiorgel speelde. 

Het is al langer een probleem voor jongeren, het vinden van een betaalbare woning. In eigen dorp is het al helemaal lastig. Een groepje jonge mannen uit Feanwâlden heeft een mooie oplossing gevonden. Ze wonen samen in een grote pastorie waar eerder de dominee woonde. Omrop Fryslân-verslaggever Esther Dijkstra nam donderdag een kijkje bij de pastorie. Haar reportage was te horen in de Weekend Nieuwsshow.

Dini Wiersma organiseert al jaren tijdens de zomer de ‘theetuin’ bij de Doopsgezinde kerk in Damwâld. Zaterdag 6 augustus was er ook zo’n theetuin. Iedereen die het gezellig vindt om in de vakantietijd eens een praatje te maken, is welkom voor een kopje thee of koffie met zelfgemaakte lekkernijen. Er komen mooie reacties op het initiatief. Soms zijn er bijzondere ontmoetingen, zoals van een leerlinge die na heel veel jaren haar oude handwerkjuf van school weer tegenkwam.

Van 1 tot en met 15 augustus ruimen veel vrijwilligers weer afval op van de stranden langs de Noordzee. Dat doen ze voor de Beach Cleanup Tour. De afgelopen week zijn onder andere de stranden van Ameland en Schiermonnikoog schoongemaakt. Marijke Boonstra van Stichting De Noordzee vertelde in de Weekend Nieuwsshow dat er nog steeds veel klein plastic afval wordt gevonden van de ramp met de MSC Zoe begin 2019. Zo werd deze week onder andere nog een ‘my little pony’ gevonden. Dat afval erg lang op het strand aanwezig blijft, blijkt wel uit de bijzondere vondst van de eerste dag: een pak appelsap uit 1983.

De prijsvraagsponsor van de week was Echte Groenteman Wiebe en Betty Visser. Wiebe vertelde over zomerfruit en dat veel mensen graag een zakje aardappelen van thuis meenemen op vakantie. Paul Loonstra reisde door Europa om verschillende concerten te bezoeken van Pearl Jam. Hij had voor vijf concerten kaarten gekocht, maar helaas gingen er maar drie door. Vanwege stemproblemen van zanger Eddy Vedder moest Paul het concert in Wenen en Amsterdam missen.

Tot slot spraken presentatoren Jitske de Hoop en Lisa Taekema, samen met verslaggever Anton van der Meer en technicus Patrick de Hoop over hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen bij RTV NOF. En dat ook bij de Weekend Nieuwsshow een tekort aan mensen is. Lijkt het jou leuk om een keertje mee te kijken of het presenteren of de techniek iets voor jou is, mail dan naar wns@rtvnof.nl.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio