Toren Kollumerzwaag kreeg zijn haan terug

Vrijdag 14-10-2016
KOLLUMERZWAAG - Vrijdagmorgen 14 oktober is de nieuw vergulde haan terug geplaatst op de toren van de Hervormde Kerk in Kollumerzwaag. Wie de afgelopen weken door Kollumerzwaag reed mistte hem waarschijnlijk al: de gouden haan ontbrak op de toren van de Hervormde Kerk.

Reden hiervoor was het groot onderhoud wat aan de toren gepleegd werd. Deze kerktoren, deels nog uit de 12e eeuw, staat sinds begin september in de steigers. Aannemer Pompstra heeft de toren de afgelopen weken een flinke opknapbeurt gegeven; onder andere het loszittende voeg- en metselwerk is waar nodig vervangen, nieuwe galmborden zijn aangebracht, een nieuwe zoldervloer, en er is bliksembeveiliging aangebracht. Het meest opvallend is het werk aan de wijzerplaat.

Hiermee zijn de onderhoudswerkzaamheden grotendeels afgerond. Wanneer de steiger afgebroken is zijn er alleen nog werkzaamheden aan de fundering. Het hele project is aanbesteed voor ruim 23.000 euro.

Opdrachtgever: Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland, Aannemer: Aannemersbedrijf Pompstra Kollumerzwaag, Onderhoud wijzerplaat en uurwerk: Vellema Hallum en Bliksembeveiliging: Van der Heide Kollum

terug naar overzicht
Toren Kollumerzwaag kreeg zijn haan terugToren Kollumerzwaag kreeg zijn haan terugMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie