Totale offday DTL in derby tegen NQL · Foto('s): Thea Kommerie-Bosma
  Thea Kommerie-Bosma

Totale offday DTL in derby tegen NQL

zondag 12 januari 2020

Afgelopen zaterdag stond voor DTL in Holwert de derby tegen NQL uit Rinsumageast en Birdaard op het programma. Een beladen wedstrijd in meerdere opzichten, vooral om het feit dat enkele oud spelers fan DTL tegenwoordig in de hoofdmacht van de gasten spelen. Tevens hadden beide teams de punten hard nodig om uit de onderste regionen van de 3e klasse te komen.

Coach Wybe Kuipers van DTL had ervoor gekozen om met hetzelfde achttal te starten die net voor de kerstvakantie Spannum wist te verslaan. Never change a winning team maar na twee doelpunten over en weer bleek dat metname één aanvalsvak van DTL vandaag maar geen vat kreeg op de gretige gasten. Na ruim een kwartier was de achterstand al opgelopen tot 1-6. Het in grote getale opgekomen publiek zag dat het coach Kuipers deed besluiten om direct al een dubbele wissel toe te passen.

Dit bleek een goede zet want opeens begon het spel van DTL beter te lopen. De kansen werden nu wel afgerond en langzaam maar zeker werd de achterstand verkleind. Op een gegeven moment kwam DTL bij een 6-7 stand zelf op één goal. De aansluiting helemaal pakken slaagde echter niet want NQL was net op tijd wakker geschud en wist voor rust de voorsprong weer iets uit te breiden tot 7-9. Met deze niet overkomelijke achterstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Geen man overboord maar scorend zou het de 2e helft beter zeker beter moeten om aanspraak te willen maken op de overwinning. Al wat DTL aan het begin van de 2e helft echter ook probeerde; het lukte maar niet om te scoren. Dit speelde NQL natuurlijk fantastisch in de kaart. Pas na bijna 12 minuten wist DTL de korf weer te vinden maar toen was de achterstand inmiddels al opgelopen tot 4 goals. Het ontbrak in deze fase van de wedstrijd ook een beetje aan de echte scherpte die nodig is om de wedstrijd te doen kantelen. Pas de laatste 7 minuten begon DTL er nog een klein beetje in te geloven. De achterstand was inmiddels toen al wel opgelopen naar 8-14. Met het publiek er achter startte DTL nog een inhaalrace maar verder dan 3 goals kwam DTL niet en hierdoor werd er totaal onnodig met 11-14 verloren van een uitzinnig NQL.

Eigenlijk een totale offday tegen een directe concurrent die DTL nu op de hielen zitten op de ranglijst. DTL mag aankomende week laten zien dat het ook uit een heel ander vaatje kan tappen. Dan wacht namelijk de confrontatie met koploper Sparta (Ze). Een ploeg waartegen DTL op het veld nog kansloos van verloor maar na deze deceptie zal het er alles aan doen om nu wel de punten mee te nemen naar Hantum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00