Totale offday DTL in derby tegen NQL · Foto('s): Thea Kommerie-Bosma
  Thea Kommerie-Bosma

Totale offday DTL in derby tegen NQL

zondag 12 januari 2020

Afgelopen zaterdag stond voor DTL in Holwert de derby tegen NQL uit Rinsumageast en Birdaard op het programma. Een beladen wedstrijd in meerdere opzichten, vooral om het feit dat enkele oud spelers fan DTL tegenwoordig in de hoofdmacht van de gasten spelen. Tevens hadden beide teams de punten hard nodig om uit de onderste regionen van de 3e klasse te komen.

Coach Wybe Kuipers van DTL had ervoor gekozen om met hetzelfde achttal te starten die net voor de kerstvakantie Spannum wist te verslaan. Never change a winning team maar na twee doelpunten over en weer bleek dat metname één aanvalsvak van DTL vandaag maar geen vat kreeg op de gretige gasten. Na ruim een kwartier was de achterstand al opgelopen tot 1-6. Het in grote getale opgekomen publiek zag dat het coach Kuipers deed besluiten om direct al een dubbele wissel toe te passen.

Dit bleek een goede zet want opeens begon het spel van DTL beter te lopen. De kansen werden nu wel afgerond en langzaam maar zeker werd de achterstand verkleind. Op een gegeven moment kwam DTL bij een 6-7 stand zelf op één goal. De aansluiting helemaal pakken slaagde echter niet want NQL was net op tijd wakker geschud en wist voor rust de voorsprong weer iets uit te breiden tot 7-9. Met deze niet overkomelijke achterstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Geen man overboord maar scorend zou het de 2e helft beter zeker beter moeten om aanspraak te willen maken op de overwinning. Al wat DTL aan het begin van de 2e helft echter ook probeerde; het lukte maar niet om te scoren. Dit speelde NQL natuurlijk fantastisch in de kaart. Pas na bijna 12 minuten wist DTL de korf weer te vinden maar toen was de achterstand inmiddels al opgelopen tot 4 goals. Het ontbrak in deze fase van de wedstrijd ook een beetje aan de echte scherpte die nodig is om de wedstrijd te doen kantelen. Pas de laatste 7 minuten begon DTL er nog een klein beetje in te geloven. De achterstand was inmiddels toen al wel opgelopen naar 8-14. Met het publiek er achter startte DTL nog een inhaalrace maar verder dan 3 goals kwam DTL niet en hierdoor werd er totaal onnodig met 11-14 verloren van een uitzinnig NQL.

Eigenlijk een totale offday tegen een directe concurrent die DTL nu op de hielen zitten op de ranglijst. DTL mag aankomende week laten zien dat het ook uit een heel ander vaatje kan tappen. Dan wacht namelijk de confrontatie met koploper Sparta (Ze). Een ploeg waartegen DTL op het veld nog kansloos van verloor maar na deze deceptie zal het er alles aan doen om nu wel de punten mee te nemen naar Hantum.

 

Totale offday DTL in derby tegen NQL · Foto('s): Thea Kommerie-Bosma
  Thea Kommerie-Bosma

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact