Triumphera D1 verliest dure punten

Vrijdag 18-10-2019
KOLLUM - Donderdag 17 oktober stond een spannende wedstrijd op het programma voor de dames uit Kollum. D.F.S D2 uit Burgum kwamen op bezoek en staan op de tweede plek in de competitie.

Triumphera staat op dit moment gedeeld derde en wil deze positie graag vast houden. Helaas was de coach en trainer Jan Vonk nog niet terug van vakantie en moesten ze zonder coach beginnen.

Gelijk vanaf de eerste set wordt er goed gespeeld aan beide kanten. Femke is gelijk scherp bij het net en blokt de bal goed af. Het gaat dan ook gelijk op met 7-7. Dan komt Burgum met een goede opslagreeks waar Triumphera even geen raad mee weet. Er wordt een time-out aangevraagd. Maar het verschil is al groot, namelijk 8-16. Vervolgens worden er nog twee wissels uitgevoerd maar helaas mocht dat niet het verschil maken. De eerste set eindigt met 13-25.

De wissels blijven staan in de tweede set en vol goede moed begint Triumphera weer. Anne is alert bij het net en zorgt ervoor dat er punten worden gepakt. Iedereen vecht voor elke punt en dat zie je ook weer aan de gelijke stand van 7-7. Dan worden er een aantal persoonlijke fouten gemaakt en is de achterstand voor Triumphera weer te groot om in te halen. De tweede set eindigt in 20-25.

Triumphera kan nog steeds winnen en gaat er ook volledig voor. In het begin worden er toch een aantal slordige fouten gemaakt waardoor de dames uit Kollum al vroeg tegen een achterstand aankijken, 11-20. Maar ze geven zich niet zomaar gewonnen en vechten door. Lieneke maakt mooie aanvallen op de mid en Tineke maakt het Burgum moeilijk met een strakke opslag. Met de stand van 19-24 komt Triumphera nog terug naar 23-24! Het is een spannend set maar het lukt uiteindelijk Burgum om de laatste punt te maken.

De vierde set, en tevens de laatste set, worden er geen wissels meer uitgevoerd. Met de energie van de vorige set wil Triumphera nog 1 punt pakken. Maar Burgum laat dit niet zo maar gebeuren. Er wordt weer hard gevochten maar het mocht niet meer lukken. De laatste set eindigt met 18-25. De volgende wedstrijd wordt op donderdag 31 oktober gespeeld in Dokkum. De Roeken/DVC staan op dit moment op de elfde plek. Triumphera is gezakt naar een vijfde plek.

© Verslag: Jelliane

terug naar overzicht
Triumphera D1 verliest dure puntenTriumphera D1 verliest dure puntenMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie