Triumphera tegen J.M.C · Foto('s): Sake Beerstra

Triumphera tegen J.M.C

vrijdag 08 november 2019

Donderdag 7 november stond er weer een thuis wedstrijd op het programma voor de dames van Triumphera. De wedstrijd werd gespeeld tegen J.M.C. Het was een latertje deze avond, om half 10 is de wedstrijd gestart.

De eerste set wordt gestart met Lieneke Hoof en Anne de Vries op de midpositie, Tineke Babois en Lisa de Bruine op de spelverdeling/diagonaal en met Jellianne Bergsma en Greetje Dobbinga op de buitenaanval. Triumphera speelt de eerste set sterk en met goede blokkeringen op de mid positie weten de dames telkens een voorsprong te behouden. Uiteindelijk word de set gewonnen met 25-12.

De tweede set word begonnen met dezelfde opstelling, ook in deze set pakt Triumphera snel de voorsprong. Na een mooie tactische bal van Jellianne staat het 5-1. Er word gevochten voor elk punt, en het spel bij Triumphera loopt goed. Na een mooie 3 meter aanval van Lieneke staat het 16-9. Ook deze set word uiteindelijk ruim gewonnen met 25-15

In de derde set word Femke Haaksma erin gewisseld op de midpositie. De eerste 2 punten in deze set zijn voor Marum, toch heeft Triumphera al snel weer een kleine voorsprong. Na een paar mooie prikballen staat Triumphera met 12-8 voor. Het lukt niet goed om de voorsprong uit te bouwen en na een lange rally vraagt coach Jan Vonk een time-out aan. Femke weet de voorsprong weer te vergroten en slaat Triumphera met mooie en harde opslagen van 13-13 naar 22-13. Hierna vraagt Marum een time out aan. Bij 24-14 slaat Marum de bal uit en zo word ook de derde set gewonnen door Kollum.

Ook aan de vierde set word met veel enthousiasme begonnen. Ook deze set pakt Marum de eerste punten. Na een mooie smash van Greetje staat het dan 3-5. In het begin van de set blijft het spannend, na een paar mooie rally’s staat het dan 9-9. Toch lijkt Marum het spel aan hun kant beter op orde te hebben deze set, ze weten uit te lopen tot 13-16. Aan de kant van Triumphera word een time-out aan gevraagd. Deze lijkt te helpen want de volgende twee punten zijn overtuigend voor de dames uit Kollum. Helaas zakken we weer in, de pass bij Triumphera komt niet goed aan bij de spelverdeling en ook de aanval loopt niet helemaal lekker. Marum lijkt toch echt sterker te zijn in deze set. Bij 15-20 vraagt Jan Vonk nog een time-out aan om de dames weer scherp te krijgen, Lieneke word er weer ingewisseld om de achterlijn te bewaken. Helaas lukt het de dames niet meer om de achterstand in te halen en word de laatste set uiteindelijk verloren met 18-24.