Triumphera wint spannende wedstrijd tegen (virtuele) koploper ODS · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Triumphera wint spannende wedstrijd tegen (virtuele) koploper ODS

vrijdag 29 november 2019

Op deze belangrijke donderdagavond is onze coach helaas verhinderd. Dit zou de uitslag nog wel eens kunnen beïnvloeden, want met de aanwezigheid van Jan is er nog nooit een wedstrijd verloren. De wedstrijd begint en gelijk gaan beide teams er 100% voor, dit resulteert dan ook in veel lange rally’s.

ODS prikt regelmatig gemene ballen over het net, maar gelukkig duikt Lisa veel moeilijke ballen op van de grond. De teams zijn hierdoor erg aan elkaar gewaagd en gaan redelijk gelijk op. Op een stand van 13-16 loopt het bij ODS allemaal erg goed en Triumphera begint achter te lopen. Er wordt een time-out aangevraagd en de Kollumers proberen weer hun eigen spel te spelen. Greetje heeft een aantal mooie smashes achter elkaar. Dit blijkt echter niet genoeg te zijn, er wordt verloren met 18-25

Dan door naar de tweede set, waarin we met een verandering in de opstelling meer kans hopen te maken. Dit blijkt vanaf het begin goed uit te pakken, want we komen gelijk op voorsprong. En v.v. Kollum misschien dat jullie nog een voetballer nodig hebben? Want wij hebben nog wel iemand. Tineke kan namelijk wel een redelijk balletje trappen en kan op deze manier zelfs mooie set-ups geven. Als dat toch geen balgevoel is. Beetsterzwaag laat het er echter niet zomaar bij zitten en komt met een aantal sterke opslagen waar we geen antwoord op hebben.

Maar gelukkig hebben wij Lieneke, die een mooi blok maakt en daarna in de flow zit met lekkere snelle aanvallen. Triumphera begint uit te lopen en ODS besluit te gaan wisselen. Deze wissel is een goede set want ze komen weer erg dichtbij en de hele set blijft het vrij gelijk op lopen. Maar gelukkig hadden we op een stand van 25-26 nog een time-out over en werkte deze bijzonder goed. Met (een beetje) paniek weten we dan toch aan het langste eind te trekken met een stand van 28-26.

‘Never change a winning team’ en daarom blijf de opstelling de derde zet dus ook gelijk. Het spel gaat weer erg gelijk op. Maar ineens begint het aan de andere kant wel erg goed te draaien. Dit komt een beetje onverwachts en Triumphera kan niet omgaan met deze verrassing. Over deze set is niets meer te noemen, behalve het 17-25 verlies.

Nu moet het dan toch echt gebeuren. Triumphera is vastbesloten dat ze Jan wel eens even willen laten zien dat ze zonder hem ook punten kunnen pakken. En daarom moet die vijfde set er komen. We beginnen dan meteen ook maar met een voorsprong. Helaas zakken we daarna een beetje in, waardoor we weer achterkomen met 11-16. Maar gelukkig hebben wij Anne. Anne blokt met haar uitschuifbare vingers de ene naar de andere bal af. Waarna Triumphera ook nog eens lekker gaat serveren. Jellianne besloot echter dat het nog niet spannend genoeg was, dus ging ze haar opgooi voor de opslag maar even vangen. De bal mocht gelukkig opnieuw en ze maakte het met de serve weer helemaal goed. Deze overwinning wordt met 25-22 binnen gesleept.

De alles beslissende laatste set. Iedereen staat op scherp en is gebrand om te winnen. Onze Els die helaas geblesseerd is, kunnen we natuurlijk niet passeren in dit verhaal. Helemaal vanwege haar uitstekende rol in het verhogen van de sfeer. Hierdoor ging het team draaien als nooit te voren. Lisette slaat een heerlijke drie-meter aanval waar ze aan de overkant geen raad mee weten. En daarna zijn we niet meer te stoppen. De vijfde zet wordt dan ook terecht gewonnen met 15-5.

Het publiek wordt ook nog bedankt voor de aanwezigheid! Triumphera staan nu derde op de ranglijst. 12 december spelen ze in Leeuwarden. De volgende thuiswedstrijd is pas weer in het volgende jaar. Op donderdag 23 januari 19:30 spelen we de derby tegen Buitenpost.

© Verslag: Femke Haaksma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00