TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse

donderdag 11 november 2021

OERTERP – Woensdag 10 november moest er gespeeld worden in Oerterp tegen het sterke combinatieteam van damclub Oerterp die onlangs met damclub Drachten was gefuseerd.

Het reserveteam kan daardoor uit een groot arsenaal aan spelers putten en mag als een geduchte tegenstander worden ingeschat. Achteraf blijkt dit toch een misrekening te zijn daar uiteindelijk met forse cijfers door TTS werd gewonnen. Jan Hoogsteen de veteraan in het TTS team was degene die zijn tegenstander Miente Pera al na 18 zetten met een dam om de oren sloeg. Geheel onverwacht daar Jan vooraf had aangegeven niet geheel fit te zijn.In het resterende deel van deze pot bleek dat uit te komen en uiteindelijk moest worden geconstateerd dat de winst werd gemist en Miente blij kon zijn met remise.

Jan Kunnen had toen reeds een schijfje voorsprong veroverd door tegenstander Arend Schuurman met een opsluiting te confronteren. Uiteindelijk werden meerdere schijven afgesnoept en had Jan revanche voor de nederlaag in een eerder treffen. Voorzitter Karel de Bruin werd tegenover het jeugdlid van zijn eigen cluppie Jorn Kruit opgesteld. Verliezen zou hem maandenlang worden verweten. Met 2 aanvallende spelers verscheen er een prachtige stand op het bord. Na een misser van Jorn Kruit sloeg Karel toe en ditmaal werd de tric trac lijn goed benut en moest Jorn het onderspit delven.

Ate Oosterhof de man in vorm bij de club kreeg de opdracht dit waar te maken op het eerste bord tegen de sterke speler Henk Jonker uit Oudega. In een gelijkwaardige match moest Henk zelfs offeren om nog door te kunnen breken. Winstkansen bleken niet meer aanwezig te zijn en er werd tot remise besloten. Remise voor het team was daarmee bereikt met nog 2 potjes te gaan.

Gerrit Terpstra en Fokke Heidsma waren ook bekenden voor elkaar en bleken uiteindelijk aan elkaar gewaagd. Met een misverstand omtrent de beschikbare tijd werd het eindspel te snel afgewikkeld en met de remise was de winst binnen voor de Feansters. Haye Wittermans leek een gewinnen eindspel in te gaan tegen Oerterp voorzitter Ultsje Hosper. Toen hij echter zelf zijn eigen dam op de lange lijn min of meer blokkeerde maakte Ultsje dankbaar gebruik van de situatie en wist alsnog door te breken. De remise bracht een 8 tegen 4 overwinning op het bord voor TTS.

Interessant bij het dammen is altijd de analyses die achteraf met een computer worden gemaakt. Meestal is de constatering dat er combinaties zijn gemist. De computers geven echter achteraf analyses waarbij geen rekening wordt gehouden met tijdsdruk en overige omstandigheden die tijdens de partij een rol spelen. Ook in deze match komt één en ander weer naar voren. Raadpleeg hiervoor toernooibase. Het blijft afwachten of de rest van de geplande wedstrijden in de komende weken kan worden afgewerkt. De damwereld is in afwachting van de persconferentie a.s. vrijdag.

Detailuitslagen:

Oerterp Drachten 2 – Troch Tinken Sterk

1 Henk Jonker – Ate Oosterhof 1-1

2 Fokke Heidsma – Gerrit Terpstra 1-1

3 Ultsje Hosper – Haye Wittermans 1-1

4 Jorn Kruit – Karel de Bruin 0-2

5 Miente Pera – Jan Hoogsteen 1-1

6 Arend Schuurman – Jan Kunnen 0-2

Totaaluitslag  4-8

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse · Foto('s): Eigen foto's
TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio