TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse

donderdag 11 november 2021

OERTERP – Woensdag 10 november moest er gespeeld worden in Oerterp tegen het sterke combinatieteam van damclub Oerterp die onlangs met damclub Drachten was gefuseerd.

Het reserveteam kan daardoor uit een groot arsenaal aan spelers putten en mag als een geduchte tegenstander worden ingeschat. Achteraf blijkt dit toch een misrekening te zijn daar uiteindelijk met forse cijfers door TTS werd gewonnen. Jan Hoogsteen de veteraan in het TTS team was degene die zijn tegenstander Miente Pera al na 18 zetten met een dam om de oren sloeg. Geheel onverwacht daar Jan vooraf had aangegeven niet geheel fit te zijn.In het resterende deel van deze pot bleek dat uit te komen en uiteindelijk moest worden geconstateerd dat de winst werd gemist en Miente blij kon zijn met remise.

Jan Kunnen had toen reeds een schijfje voorsprong veroverd door tegenstander Arend Schuurman met een opsluiting te confronteren. Uiteindelijk werden meerdere schijven afgesnoept en had Jan revanche voor de nederlaag in een eerder treffen. Voorzitter Karel de Bruin werd tegenover het jeugdlid van zijn eigen cluppie Jorn Kruit opgesteld. Verliezen zou hem maandenlang worden verweten. Met 2 aanvallende spelers verscheen er een prachtige stand op het bord. Na een misser van Jorn Kruit sloeg Karel toe en ditmaal werd de tric trac lijn goed benut en moest Jorn het onderspit delven.

Ate Oosterhof de man in vorm bij de club kreeg de opdracht dit waar te maken op het eerste bord tegen de sterke speler Henk Jonker uit Oudega. In een gelijkwaardige match moest Henk zelfs offeren om nog door te kunnen breken. Winstkansen bleken niet meer aanwezig te zijn en er werd tot remise besloten. Remise voor het team was daarmee bereikt met nog 2 potjes te gaan.

Gerrit Terpstra en Fokke Heidsma waren ook bekenden voor elkaar en bleken uiteindelijk aan elkaar gewaagd. Met een misverstand omtrent de beschikbare tijd werd het eindspel te snel afgewikkeld en met de remise was de winst binnen voor de Feansters. Haye Wittermans leek een gewinnen eindspel in te gaan tegen Oerterp voorzitter Ultsje Hosper. Toen hij echter zelf zijn eigen dam op de lange lijn min of meer blokkeerde maakte Ultsje dankbaar gebruik van de situatie en wist alsnog door te breken. De remise bracht een 8 tegen 4 overwinning op het bord voor TTS.

Interessant bij het dammen is altijd de analyses die achteraf met een computer worden gemaakt. Meestal is de constatering dat er combinaties zijn gemist. De computers geven echter achteraf analyses waarbij geen rekening wordt gehouden met tijdsdruk en overige omstandigheden die tijdens de partij een rol spelen. Ook in deze match komt één en ander weer naar voren. Raadpleeg hiervoor toernooibase. Het blijft afwachten of de rest van de geplande wedstrijden in de komende weken kan worden afgewerkt. De damwereld is in afwachting van de persconferentie a.s. vrijdag.

Detailuitslagen:

Oerterp Drachten 2 – Troch Tinken Sterk

1 Henk Jonker – Ate Oosterhof 1-1

2 Fokke Heidsma – Gerrit Terpstra 1-1

3 Ultsje Hosper – Haye Wittermans 1-1

4 Jorn Kruit – Karel de Bruin 0-2

5 Miente Pera – Jan Hoogsteen 1-1

6 Arend Schuurman – Jan Kunnen 0-2

Totaaluitslag  4-8

Auteur: Redactie RTVNOF
TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse · Foto('s): Eigen foto's
TTS A-team blijft koploper in hoofdklasse · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio