Tunnel Tichelwei Dokkum deels afgesloten

Donderdag 22-11-2018
DOKKUM - De tunnel aan de Tichelwei in Dokkum richting Oostrum is per direct afgesloten voor alle verkeer. Tijdens een reguliere inspectie is schade aan de wand van de tunnel geconstateerd waardoor het wegdek in kan zakken en water in de tunnel kan lopen. Om de veiligheid van weggebruikers te garanderen is de tunnel daarom direct afgesloten. De reparatiewerkzaamheden worden opgestart en zullen naar verwachting tot eind volgende week duren.

Omleidingen
Automobilisten worden geadviseerd om de route via Metslawier te gebruiken (zie onderstaande kaart). Voor de fietsers is geen omleiding ingesteld. Fietsers kunnen namelijk vanaf vrijdag bij de tunnel gebruikmaken van een veerpont. De veerpont is dagelijks beschikbaar van 7.30 uur tot 19.00 uur.

UPDATE VRIJDAG

Bij nadere inspectie is gebleken dat fietsers veilig een deel van de tunnel kunnen gebruiken. De tunnel is daarom weer opengesteld voor fietsverkeer. De tunnel blijft nog wel afgesloten voor autoverkeer totdat de reparatiewerkzaamheden zijn afgerond. Automobilisten worden geadviseerd om de route via Metslawier te gebruiken.

terug naar overzicht
Tunnel Tichelwei Dokkum per direct afgesloten voor alle verkeerTunnel Tichelwei Dokkum per direct afgesloten voor alle verkeer
© Foto's: Kevin van der Velde


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie