Turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum actief tijdens halve finale NK · Foto('s): 

Turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum actief tijdens halve finale NK

maandag 25 maart 2024
PURMEREND – Op zaterdag 23 maart werd in Purmerend de halve finale voor het NK turnen gehouden. Tijdens deze wedstrijd was door turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum een plek naar het bondskampioenschap meerkamp en toestelfinales te bemachtigen. Swany de Haan turnde zich bij de senioren 3e divisie met de vierde plek naar de meerkampfinale. Daarnaast behaalde ze met de beste oefening op de balk een ticket voor de toestelfinale op dit onderdeel en staat ze eerste reserve op sprong.

Nine Postma en Nikée Feitsma turnden bij de jeugd 1e divisie tijdens de wedstrijd bovenaan in het klassement. Nine stond bovenaan tot ze bij het laatste onderdeel twee vallen van de brug moest incasseren. Ze eindigde op de tiende plek. Daarmee stroomt ze door naar de meerkampfinale en behaalde ze toestelfinales op de sprong, balk en vloer. Nikée turnde zich naar het goud en stroomt als koploper door naar de NK meerkampfinale. Daarnaast behaalde ze de toestelfinales sprong, brug en balk.

Op zondag 24 maart turnde Elyze Wierda de laatste teamwedstrijd niveau 1. Het team eindigde op de vijfde plek. Over drie weken mag Elyze haar individuele meerkamp turnen in Waalwijk.
Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum actief tijdens halve finale NK · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio