Twee dagen voetbalbeleving bij Bonifatiuscup 2017 · Foto('s): Be Quick Dokkum
  Be Quick Dokkum

Twee dagen voetbalbeleving bij Bonifatiuscup 2017

zondag 28 mei 2017

Veel enthousiaste deelnemers en drie grote Bonifatiusbokalen verlieten vrijdagmiddag 27 mei het Tolhuispark in Dokkum. Bon Boys uit Haaksbergen won het toernooi bij de O13, terwijl VV Hoogland (Champions League) en CJVV (Europa League) uit Amersfoort de cups bij de O15 pakten. De huldigingen vrijdag om 16.15 uur waren het sluitstuk van twee dagen voetbalbeleving onder prachtige weersomstandigheden. Het was de tweede editie van de Bonifatiuscup, een jeugdtoernooi dat CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum samen organiseren.

Opening door burgemeester Waanders

Na een spetterend optreden van Dance Factory Dokkum opende Marga Waanders op donderdag om 11.30 uur het toernooi. Ze sprak de deelnemers enthousiast in drie talen toe en refereerde onder meer aan de Bonifatius connectie en het motto van het toernooi “Voetbalbeleving voor de Jeugd”. En toen barstte het voetbalgeweld los op de vier velden van het Tolhuispark. Op de eerste dag speelden alle teams drie poulewedstrijden. De dag eindigde voor alle 450 deelnemers met een diner in het clubhuis van Be Quick en daarna een avondje discozwemmen in het Tolhuisbad.

Vrijdag finaledag

De tweede dag startte met een gezamenlijk ontbijt, waarna de knock out wedstrijden van start gingen, eindigend in drie finales voor drie categorieën. De eindstanden in de poule bepaalden voor elk team de tegenstander in de kwartfinales. Bij de O15 werd op basis van de eindstanden in de poule de teams in twee schema’s ingedeeld: een Champions League en een Europa League.

Er waren veel spannende wedstrijden en regelmatig werden wedstrijden via strafschoppen beslist. Zo werden beide halve finale in de Euro League O15 na strafschoppen beslist. CJVV won na negen genomen strafschoppen van VV Dokkum. Be Quick O15-2 won van BBC (Burgum) na strafschoppen.

Ook de halve finale tussen CJVV O13 (Amersfoort) en Bon Boys O13 (Haaksbergen) werd na strafschoppen beslist. Bon Boys trok aan het langste eind. Copplestone Cobra’s uit Devon (Engeland) haalde bij de O13 de finale zonder een tegendoelpunt (!) in alle gespeelde wedstrijden.

In de Champions League O15 maakte het Amersfoortse VV Hoogland de eerste dag al indruk. Ze wonnen de tweede dag in de halve finale van Broekster Wâlden dat daarvoor in de heuse Noordoost-Friese derby Be Quick O15-1 had verslagen. Het prima spelende Drachtster Boys O15-2 bereikte na een overwinning in de halve finale op DOVO uit Veenendaal de finale Champions League O15.

Finales en feestelijke huldiging als afsluiter

Met dansoptredens van wederom Dance Factory Dokkum, muziek en veel rook werden alle finales ingeluid. Eerst was het de beurt voor de teams van O13. Het eerste tegendoelpunt van het toernooi was voor de Copplestone Cobra’s meteen een dure: Bon Boys scoorde, hield stand en pakte bij de categorie O13 de cup.

De finale om de Europa League O15 tussen CJVV en Be Quick O15-2 kende een spannende eerste helft. Na een 1-0 ruststand in het voordeel van CJVV viel vlak na rust de 2-0 en was het verzet gebroken. CJVV liep daarna uit naar 4-0. De laatste wedstrijd van het toernooi was de finale in de Champions League O15. Ook hier veel publiek en spanning maar uiteindelijk bleek VV Hoogland te sterk voor Drachtster Boys O15-2: 2-0.

Het toernooi werd knallend afgesloten. Melanie Viet, speelster van VV Dokkum en Miss Noardewyn verzorgde de uitreiking van de prijzen. De aanvoerders van alle teams kwamen onder luid applaus op de hoofdtribune naar voren voor een Bonifatiusvaan en medailles. De winnaar van de penaltycontest werd ook bekend gemaakt: Be Quick JO13-1 miste slechts één van de 15 penalty’s en ontving twee wedstrijdballen als prijs. En uiteraard werden de drie winnaars van de Bonifatiscups VV Hoogland (O15), CJVV (O15) en Bon Boys (O13)  als teams gehuldigd.

Volgende editie 10 en 11 mei 2018

CSV Be Quick en VV Dokkum organiseerden de Bonifatiuscup voor de jeugd voor de tweede keer en kijken zeer tevreden terug. Tijdens de twee dagen en na afloop was er veel enthousiasme bij de deelnemers en werd al weer vooruit gekeken naar de derde editie in 2018. Veel deelnemers hebben de data 10 en 11 mei 2018 alvast in de agenda gezet.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Twee dagen voetbalbeleving bij Bonifatiuscup 2017 · Foto('s): Be Quick Dokkum
Twee dagen voetbalbeleving bij Bonifatiuscup 2017 · Foto('s): Be Quick Dokkum
Twee dagen voetbalbeleving bij Bonifatiuscup 2017 · Foto('s): Be Quick Dokkum
Twee dagen voetbalbeleving bij Bonifatiuscup 2017 · Foto('s): Be Quick Dokkum
  Be Quick Dokkum

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio