Twee jubilarissen KWF Regio Kollumerland gehuldigd · Foto('s): Sake Beerstra/ Jantsje Wiersma
  Sake Beerstra/ Jantsje Wiersma

Twee jubilarissen KWF Regio Kollumerland gehuldigd

vrijdag 09 oktober 2020

WESTERGEEST/ KOLLUM – Al  71 jaren bestrijdt het KWF de ziekte kanker. Gelukkig is er in al die jaren veel veranderd en verbeterd. Kanker is namelijk steeds beter te genezen. Daarom bestrijdt het KWF niet alleen kanker maar zet zich ook in voor een kwalitatief beter leven met- en na kanker.

Dit jaar waren er 2 jubilarissen, die zich respectievelijk 60 en 50 jaar ingezet hebben voor de collecte voor de KWF. Dat zijn Baukje Visser uit Westergeest en Dini Slagter uit Kollum. Ze kregen een onderscheiding en bloemen van het KWF.

Baukje Visser
Baukje Visser-Dijkstra uit Westergeest, 78 jaar, heeft al 60 jaar gecollecteerd  voor de KWF. Ze heeft onlangs aangegeven er mee te willen stoppen. Vrijdagmiddag kwam Sonja Bijlstra, wijkhoofd van de collecte in Westergeest, namens de KWF langs om de trouwe collectante te feliciteren en haar te verrassen met een prachtig bos bloemen en een onderscheiding, een zilveren penning en een felicitatiebrief van de KWF.
Baukje heeft van jongs af aan altijd al gecollecteerd voor de KWF. Baukje is afkomstig van Driezum. Haar moeder had ook al de collecte van de KWF en hielp Baukje haar moeder hiermee en later nam ze het over.  Later collecteerde ze in de Triemen, waar ze eerst woonachtig waren en daarna nam ze de Woarven in Westergeest voor haar rekening. Op de vraag of ze onderweg wel leuke of minder leuke reacties kreeg, vertelde ze het volgende. Eén van de bewoners van de Woarven kwam bij de deur en had meteen al geld meegenomen. Baukje zei: “Do wist toch net wer’t ik foar kom”. Hij zei: “Baukje, ast do by my komst krigest altyd jild fan my foar de goede doelen”. En een ander zei: Ik hie al op dy rekkene, Baukje”. Baukje heeft altijd voor ogen gehouden, “ik rin net foar my sels”.

Dinie Slagter-Bremer
Dinie Slagter uit Kollum is 64 jaar en heeft 50 jaar gecollecteerd voor het Koningin Wilhelminafonds. Zij is geboren in Burum en op haar veertiende jaar al begonnen met collecteren. Afgelopen week werd ook zij in het zonnetje gezet namens de KWF door Akkelien Banga. Zij kreeg een prachtig bos bloemen en een bruin beeldje in de vorm van een oude man met collectebus. Dinie is naast het collecteren al 34 jaar wijkhoofd van Burum. Dit houdt in, dat ze de organisatie regelt van de collectes van KWF in Burum. Ze is erg blij, dat ze in Burum ieder jaar weer een beroep kan doen op haar enthousiaste collectanten. Dinie vindt het leuk om te doen en denkt nog niet aan stoppen.

Koningin Wilhelmina Fonds
Mede dankzij alle collecten en donateurs heeft het KWF sinds vorige week weer 51 levens veranderende onderzoeken gefinancierd met betrekking tot kanker en dat ter waarde van ruim 27 miljoen euro. Veel geld maar zeker ook broodnodig!!

Namens het KWF wil regio Kollumerland dan ook al haar collectanten hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet. Zeker ook dit jaar met al zijn corona beperkende maatregelen. De opbrengst in onze regio was dit jaar ruim € 7500,–!!

Mocht u zich voor het volgende jaar nog aan willen melden als collectant (collecteperiode 5- t/m 11 september 2021) dan kan dat bij Akkelien Banga, Molenhoek 57, 9291 DB Kollum, telefoon 0511-424633 of 06 – 308 67 322.

 

 

 

Twee jubilarissen KWF Regio Kollumerland gehuldigd · Foto('s): Sake Beerstra/ Jantsje Wiersma
Twee jubilarissen KWF Regio Kollumerland gehuldigd · Foto('s): Sake Beerstra/ Jantsje Wiersma
  Sake Beerstra/ Jantsje Wiersma

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio