Tweede Dockumer Granaet Rally groot succes · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Tweede Dockumer Granaet Rally groot succes

dinsdag 18 juni 2019

Afgelopen zaterdag 18 juni werd voor tweede keer de Dockumer Granaet Rally gereden. Net als de eerste editie in 2018 was de opbrengst bestemd voor de Stichting Altijd Doen, die in juli een vakantiedag invult voor kinderen van het basisonderwijs, waarvan het gezin door omstandigheden niet op vakantie kan. De stichting kreeg na afloop een cheque van € 2500,- overhandigd. De rally werd georganiseerd door een actieve commissie bestaand uit leden van de drie serviceclubs; Lionsclub Dokkum Bonifatius, Lionsclub Noord-Oost Friesland en Rotary Dokkum.

Bijna 70 deelnemers

De rally met 68 inschrijvingen startte ’s ochtends onder natte omstandigheden op de Grote Breedstraat in Dokkum. De start vond plaats vanaf een heus startpodium waar vanaf men vertrok voor een ochtendrit van ruim 110 kilometer. De lunch met daarbij een rijvaardigheidsproef was op het Verkeers Educatie Centrum te Drachten. Daar brak ook de zon door, waardoor de cabrio’s de middag route, die wederom een 110 km bedroeg met open dak konden rijden. De variatie van het wagenpark was weer erg groot, zowel klassiek, alledaagse auto’s en sportwagens. Behalve plaatselijk equipes kwamen er deelnemers uit Gelderland en Utrecht.

Twee variaties

De route werd gereden in twee klassen, de tour en gevorderden (sport) klasse. De tour via bolletje/pijl en sport met ingetekende lijn, barricades en grensbenadering. Ook was Veilig Verkeer Nederland aanwezig met snelheidscontroles, die doorwerkten in het klassement. Opvallend was dat bij de prijswinnaars drie equipes zonder ervaring met de prijzen weg gingen. Al met al een zeer geslaagde dag, die gevolgd zal worden door een minstens zo mooie dag voor de kinderen die via Stichting Altijd Doen een heerlijke vakantiedag gaan vieren. De commissie heeft inmiddels besloten om volgend jaar wederom de Rally te organiseren.

Prijswinnaars

In de sportklasse was de eerste prijs voor het equipe Eeltje Talstra en Rudie van Houten, de tweede prijs voor Ido Pranger en Hedgar Spijksma en de derde voor Anne Lijzenga. In de tourklasse was de eerste prijs voor equipe Gerard Bezems en Linda Vellema, de tweede prijs voor Christine Raadsma en Hubert Raadsma en de derde prijs voor Johannes Bruining en Kevin Woldhuis. De prijs voor het fraaiste geheel ging naar de equipe van Esther van der Ploeg.

Tweede Dockumer Granaet Rally groot succes · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?