Ufomammut viert 20-jarig jubileum in Iduna

Dinsdag 19-03-2019
Waar:
Drachten
Wanneer:
Zondag 31-03-2019
Het Italiaanse doomtrio Ufomammut bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit op zondag 31 maart samen met Dark Buddha Rising en Wayfarer in Poppodium Iduna te Drachten met een speciale set. Een middag vol stoner, psychedelica, doom en atmosferische tonen op hoog niveau. Verplichte kost voor liefhebbers van Sleep, Neurosis, YOB, Bongripper en Monolord!

Als er een bandnaam de sound van de achterliggende groep perfect dekt, is het wel Ufomammut. Ufo voor het immer aanwezige psychedelische in de muziek, mammut voor de loodzware doom die er mee gepaard gaat. Acht albums heeft Ufomammut uitgebracht waarvan ‘8’ het laatste wapenfeit is. Een album dat direct als een van de hoogtepunten in het oeuvre bestempeld mag worden. De nummers zijn bovenal gemaakt om live te ondergaan. De band is een graag geziene gast op festivals zoals Roadburn, Soulcrusher, en het Friese Into the Void. In 2019 bestaat Ufomammut twintig jaar. Ter ere van dit jubileum zal Ufomammut een tournee door Europa doen waarin zij een speciale, extra lange, set zullen spelen met de hoogtepunten uit hun carrière.

Sub headliner is vandaag Dark Buddha Rising. Dit Finse ensemble maakt al jaren indruk met hun indrukwekkende transcendentale doom. In april brengt de band het album ‘Waste of Space Orchestra’ uit, een registratie van het indrukwekkende optreden op de laatste editie van Roadburn.

Opener is het atmosferische black ensemble Wayfarer (Profound Lore). Het zal voor dit Amerikaanse kwartet de eerste keer Europa zijn in deze samenstelling. Eerder kon je de leden afzonderlijk al zien met bands als Blood Incantation en Cobalt.

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten
Datum: zondag 31 maart 2019
Zaal open: 15.00 uur
Aanvang: 15.30 uur
Ticketprijs: € 15,00 vvk / € 17,00 deur

Meer info: www.iduna.nl.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto / Ufomammut

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie