Underdog KV Veenwouden wint van kampioenskandidaat de Pein

Zondag 22-09-2019
FEANWÂLDEN - Op deze zonnige zaterdagmiddag stond een nog onbekende tegenstander tegenover Veenwouden 1. Gezien de resultaten van de afgelopen jaren waren de verwachtingen niet hoog tegenover het jonge team van de Pein.

Maar vol goede moed begon Veenwouden aan de wedstrijd en dit betaalde zich al na enkele seconden uit, Agnes de Boer scoorde vanuit een afstandsschot. Ook de Pein had niet lang nodig om het vizier op scherp te krijgen en na vijf minuten stond het 1-2. Veenwouden wist zich hiervan knap te herstellen en liep door onder andere een afstandsschot van Marit Haisma en Meindert Tangerman uit tot 6-4. Het bleef echter nog steeds spannend want voordat het rustsignaal klonk wist de Pein de 6-5 te maken waardoor het aansluiting hield met Veenwouden.

Na het rustsignaal kwam de Pein sterk uit de kleedkamer en wist al snel de achterstand om te buigen naar een 6-8 voorsprong. Daniël Keizer, de coach van Veenwouden zag dat zijn team het moeilijk had, en vroeg een time-out aan. Hierna herpakte Veenwouden zich goed en na doorloopballen van Anne Dirk en Han Vastenhoud stond het weer gelijk. De Pein gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde snel een tegendoelpunt, hierna nam Veenwouden de controle over en wist het uit te lopen tot 11-9. In de laatste twee minuten wist de Pein nog terug te komen tot 11-10 maar Veenwouden speelde de wedstrijd rustig uit en wist zo de eerste punten van dit seizoen binnen te slepen.

Na deze mooie overwinning staat voor Veenwouden komende woensdag om half acht alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dit keer tegen SDO, afkomstig uit Schoonoord.

Doelpunten Veenwouden: Marit Haisma en Meindert Tangerman beide drie doelpunten, Anne Dirk Hietkamp twee doelpunten, Agnes de Boer, Nienke van Breeden en Han Vastenhoud allen één doelpunt.

terug naar overzicht
Underdog  KV Veenwouden wint van kampioenskandidaat de Pein
© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie