Uniek N.O.P. neemt officieel afscheid van publiek tijdens Concours Hippique Buitenpost

dinsdag 16 juli 2019

Succespaard Uniek N.O.P. van para-dressuuramazone Rixt van der Horst zal woensdag 7 augustus officieel afscheid nemen van het publiek tijdens Concours Hippique Buitenpost. Rixt zal met haar 18-jarige ruin een dressuurclinic geven, met na afloop een bijzondere ceremonie waarbij wordt teruggekeken op de prachtige carrière van Uniek N.O.P. samen met de mensen die hier een grote rol in hebben gespeeld.     

Vier jaar geleden gaf Rixt samen met Uniek N.O.P. een demonstratie over topsport in de paradressuur tijdens Concours Hippique Buitenpost. Toen lieten zij al een indrukwekkende impressie achter bij het publiek over de paradressuur. Inmiddels kan Rixt samen met Uniek N.O.P. terugkijken op een zeer succesvolle carrière in de paradressuur. Sinds 2013 vormt Rixt een combinatie met Uniek N.O.P., mogelijk gemaakt door het Foppe Fonds. Binnen een korte tijd reden zij in het B-kader. Rixt en Uniek N.O.P. groeiden tijdens de Wereldruiterspelen 2014 in Caen uit tot het gouden boegbeeld van de Nederlandse Para dressuurruiters. Ze wonnen maar liefst twee individuele gouden medailles en bereikten met het team zilver. Het jaar daarop werd Rixt verkozen tot Rabo Talent van het Jaar 2014. De combinatie bleef presteren en behaalden tweemaal goud op de Europese Kampioenschappen in Deauville 2015. Inmiddels vormt Rixt een combinatie met de merrie Findsley N.O.P. en zijn alle pijlen gericht op de Paralympische Spelen in Tokyo 2020.

Het publieke afscheid van Uniek N.O.P. vindt plaats tijdens de 66e editie van Concours Hippique Buitenpost. Hét hippisch evenement voor jong en oud waarbij de paardentopsport centraal staat. Ook dit jaar heeft het concours een gevarieerd programma met maar liefst vier nationale kampioenschappen. Het totale programma heeft meerdere spectaculaire onderdelen, met verscheidende spring- en tuigrubrieken. Uiteraard wordt er weer gestreden om de Grote Prijs van Buitenpost, zijn er meerdere jeugdrubrieken met deelnemers uit de regio, Friese tuigpaarden onder het zadel en een harddraverij show! Het Concours Hippique Buitenpost draagt bij aan het culturele erfgoed van Fryslân is daarom opnieuw de trotse gastheer van één van de mooiste eendaagse openlucht paardensport evenementen van Nederland.

Net als vorig jaar is het aanvangstijdstip 12.00 uur, waarbij het afwisselende programma doorloopt tot 21.00 uur. Het publiek kan plaatsnemen op de tribune die overdekt is indien de weersomstandigheden daarom vragen. Ga naar www.chbuitenpost.nl voor meer informatie, de kaartverkoop en houd de website of social media in de gaten voor het al het nieuws!

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?