V en V’68 geeft Friese Boys flink pak slaag · Foto('s): Sake Beerstra

V en V’68 geeft Friese Boys flink pak slaag

zondag 19 januari 2020

De thuiswedstrijd tegen V en V’68 is voor Friese Boys op een debacle uitgelopen. Het werd maar liefst 1-8 voor de ploeg uit Garijp. Bij de rust was de stand 1-3.

Al in de beginfase was V en V gevaarlijk maar Berend Wijmenga wist het doel nog niet te vinden. Na twaalf minuten was het wel raak. Een schot van Calvin Rooda werd gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma, maar de rebound werd ingeschoten door Harmen van der Bij, 0-1. Zes minuten later verdubbelden de gasten de voorsprong; Joeke de Vries schoot de bal achter Boorsma, 0-2. Namens Friese Boys verdween een schot van Luutzen Postma naast het doel.

Halverwege de eerste helft had Friese Boys toch succes; Na een hoekschop van René de Jong kopte Pieter van der Zwaag raak, 1-2. V en V was dicht bij 1-3 toen een inzet van Redmer Marra rakelings naast ging. Doelman Boorsma van Friese Boys moest even later ver uit zijn doel om V en V van scoren af te houden.

De doelman was even later kansloos op een hard schot van Joeke de Vries, 1-3. Vlak voor de rust kreeg Pier Kempenaar een mogelijkheid op 2-3 maar zijn schot werd geblokt. Namens de gasten schoot Oene van der Meulen voorlangs waardoor de rust met 1-3 inging.

Na de thee besliste V en V het duel met twee goals in korte tijd. Eerst schoot Calvin Rooda raak, 1-4 en nog geen minuut later dook Berend Wijmenga alleen voor het Friese Boys-doel op en dat betekende 1-5. Een kopbal van Pieter van der Zwaag ging vervolgens over het doel. Nadat een schot van Theun Kootstra was gestopt door Jelmer Boorsma werd het even later toch 1-6 door Calvin Rooda. Friese Boys mocht een vrije trap nemen maar de inzet van Dennie de Haan ging naast het V en V-doel.

Een inzet van invaller Mark de Boer ging via de lat over. Het werd 1-7 na een aanval met een buitenspelluchtje. Het doelpunt werd gescoord door Theun Kootstra. Sander Hoekstra en Pieter van der Zwaag probeerden de score een draaglijker aanzien te geven maar slaagden hierin niet. Integendeel, in de laatste minuut strooide Joeke de Vries met zijn derde treffer nog wat meer zout in de wonde, 1-8.