Val op met SEO · Foto('s): 
RECLAME

Val op met SEO

woensdag 14 juni 2023

LEEUWARDEN – Of je nu een hobby website hebt waar je leuk schrijft over houtbewerking, haakwerk of de vissen in de vijver of juist een zakelijke website waarmee je je bedrijf wil promoten: je wil gevonden worden door een publiek gelijkgestemden of potentiële klanten. Wil je meer bezoekers naar de website trekken dan is Search Engine Optimalisation (SEO) onmisbaar. En dankzij een goed SEO bureau kun je dat heel gemakkelijk in je website opnemen, zodat je echt snel gevonden wordt.

Een opfrisser: wat is SEO?

SEO staat dus voor Search Engine Optimalisation. In het Nederlands is dat dus zoekmachineoptimalisatie. Het houdt in dat je de teksten, afbeeldingen, video’s en omschrijvingen daarvan dusdanig opstelt dat je beter gevonden wordt tijdens zoekopdrachten bij een zoekmachine zoals Google. Door het strategisch plaatsen van zoekwoorden en -zinnetjes, weten de botjes van Google snel waar je pagina over gaat. Zoekt dan iemand bijvoorbeeld op ‘meubelmaker Friesland’ dan komt jou bedrijf misschien wel als eerste naar boven. Door de website te optimaliseren genereer je meer verkeer naar je website.

Zoekwoorden

Toen het internet net openging voor websites van bedrijven en dergelijke, konden deze zoekwoorden eigenlijk gewoon achter elkaar op een pagina worden gezet, maar al snel bleek dat dit door de groei van het aantal deelnemers op het internet niet meer te werken. Bovendien werden zoekmachines steeds geavanceerder. Google, toch wel de meest toonaangevende zoekmachine, vond dat de inhoud van de website zwaarder moest tellen dan het rijtje zoekwoorden waarop je gevonden wilde worden. Door het vernieuwen van deze eisen, is het dus belangrijk dat je website aan allerlei eisen moest gaan voldoen. De zoekwoorden gaan op organische wijze op in de tekst, maar worden door de botjes van Google altijd gevonden.

SEO: kracht van herhaling

De kracht van SEO zit in de herhaling van bepaalde zoekwoorden en zinnetjes. Door deze mooi over de teksten te verdelen, verhoogt het de zoekwaardigheid van de tekst. Overigens is de kracht van herhaling tevens handig om je boodschap over te brengen aan de lezer. In het onderwijs helpt herhaling om iets te leren, in radiocommercials om een product aan te prijzen en in teksten om je iets te laten onthouden. Het toepassen van deze herhaling in woorden mag niet te voorspelbaar of krampachtig overkomen. Dit is belangrijk om de leesbaarheid van de tekst te bevorderen en natuurlijk je boodschap beter over te laten komen.

SEO specialisten

Als jij liever lekker bezig bent met ondernemen en je niet wil verdiepen in hoe je SEO het beste toepast op je website, dan is het aan te raden om een SEO specialist in de arm te nemen of een heel SEO Bureau vol specialisten! Een SEO specialist weet van de hoed en de rand als het gaat over zoekmachineoptimalisatie. Dat betekent dus dat hij of zij snel ziet op welke punten je website verbetering nodig heeft en waar niet. Goede adviezen helpen je al een heel eind vooruit om beter gevonden te worden. Helemaal als je ze door een specialist in SEO laat uitvoeren.

Opvallen dankzij SEO

SEO helpt je om op te vallen in het woud aan websites die waarschijnlijk over dezelfde onderwerpen schrijven. Vergelijkbare producten kun je toch laten opvallen in die wirwar aan websites door dus een SEO specialist in de arm te nemen. Ben jij klaar om te groeien en meer potentiële klanten naar je website te trekken? Schakel dan eens een SEO bureau in en ontdek de kracht van SEO.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?