Van corona hersteld SC Heerenveen op bezoek bij FC Twente · Foto('s): 

Van corona hersteld SC Heerenveen op bezoek bij FC Twente

vrijdag 14 januari 2022

HEERENVEEN – Daar waar de meeste amateurclubs nog even moeten wachten, gaat SC Heerenveen zaterdag beginnen met de tweede seizoenshelft. Heerenveen reist af naar de Grolsch Veste in Enschede voor het duel met FC Twente. Trainer Johnny Jansen moest in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft nog een tiental spelers missen vanwege corona-besmettingen, maar kan inmiddels over vrijwel al zijn spelers beschikken. 

Eerste duel zonder Joey Veerman

De vraag is hoe Heerenveen zowel in het duel met Twente als in de tweede seizoenshelft voor de dag gaat komen zonder spelmaker Joey Veerman, die voor een miljoenenbedrag naar PSV vertrok. Joey Veerman was immers de speler bij wie veel aanvallen begonnen en die in de eerste seizoenshelft tot 3 goals en 6 assists kwam. Anas Tahiri, overgekomen als vervanger van Veerman, zal zaterdag nog niet binnen de lijnen komen. Tahiri is nog niet wedstrijdfit. Kik Pierie, de linksbenige verdediger die werd opgeleid bij Heerenveen, zal na lang blessureleed weer bij de selectie van FC Twente zitten.

Heerenveen gaat de wedstrijd met de Tukkers in als nummer 10 van de Eredivisie, al heeft nummer 9 NEC evenveel punten. Het FC Twente van voormalig Heerenveen trainer Ron Jans heeft 7 punten meer dan de ploeg van Johnny Jansen en staat op de zesde plaats. De thuisploeg is dan ook favoriet. SportyTrader heeft op haar ‘beste bookmaker pagina’ alle legale goksites in Nederland getest en beoordeeld op basis van o.a. de betrouwbaarheid, het sportaanbod, de service, de bonussen, de acties en de bonus codes. Geen online goksite in Nederland lijkt uit die lijst lijkt optimistisch te zijn dat Heerenveen veel beter gaat presteren in de tweede seizoenshelft dan dat het deed in de eerste seizoenshelft. 

Komst Thom Haye twijfelachtig

Technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen is nog altijd bezig met de komst van NAC-middenvelder Thom Haye. De transfer van Haye naar Heerenveen is echter nog geen uitgemaakte zaak, omdat het verschil tussen vraag en aanbod momenteel nog te groot is.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio